Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUKOMET

Wolf: Nisam očekivao ovolik broj mladih vratara

storyeditor/2022-07-01/PXL_EXP_040120_27365312.jpg
02.07.2022.
u 09:18

U omiškoj sportskoj dvorani Ribnjak održava se tradicionalni 12. kamp rukometnih vratara

U omiškoj sportskoj dvorani Ribnjak održava se 12. izdanje kampa rukometnih vratara, na koje su ove godine stigli vratari iz cijeloga svijeta, njih oko 160.

– Nisam očekivao ovoliko mladih vratara i ovoliku ozbiljnost u radu. Doista sam iznenađen i impresioniran onim što sam vidio u Omišu – rekao je Andreas Wolf, jedan od najboljih rukometnih vratara na svijetu, koji na parketu omiške dvorane radi sve što rade i ostali polaznici, kao da je i on početnik, a ne vratar koji je tjedan dana ranije branio za Kielce u finalu EHF Lige prvaka u Kölnu.

I ove godine u Omiš su stigli svjetski priznati vratari, među njima i naši reprezentativci Filip Ivić i Marin Šego.

Šego: Ovo je najbolji kamp

– Iz godine u godinu ovaj kamp raste, sve više mladih dolazi učiti, a organizatori se trude iz godine u godinu podizati standarde i slijediti najnovije trendove. Dovoljno je pogledati popis imena koja su do sada sudjelovala na kampu da bi se došlo do zaključka zbog čega je ovo najbolji kamp za rukometne vratare u svijetu. Mnogi su pokušali napraviti nešto slično, kopirati, ali nitko nije uspio nadmašiti ovo što se proteklih 12 godina događa u Omišu – kazao je Šego, a Ivić dodao:

– Uvijek je dobro naučiti nešto novo, čak i za nas iskusne vratare, ali poseban je osjećaj vidjeti mlade kako upijaju ono što im govoriš. Sjetim se sebe kad sam bio na početku karijere i kad sam jedva čekao čuti pokoji savjet starijih i iskusnijih kolega.

Ove godine polaznici su stigli iz 25 zemalja svijeta, nažalost ne i iz Indije, odakle je trebala stići grupa od 12 vratara. Imali su rezervaciju i bukirane letove, ali morali su odustati zbog toga što im Hrvatska nije odobrila vize iako su imali garantno pismo organizatora.

– Učinili smo sve da u Omiš dovedemo barem jednu ukrajinsku ekipu, pisali smo dopise njihovim vlastima, nudili garancije i podmirenje svih troškova, bili smo i blizu realizacije, no, nažalost, ratna zbivanja su ih razasula diljem zemlje i nisu se uspjeli skupiti i organizirati.

No, iako ne dolaze, oni će biti s nama, naći ćemo načina da im pošaljemo poruku podrške iz Omiša sa željom da se vidimo već iduće godine – kazao nam je organizator Mario Čaljkušić.

Od sljedeće godine košarkaši

Od iduće godine u Omišu će biti organiziran i Svjetski kup košarkaških veterana! Po svemu će to biti identično organizirano natjecanje kao što je Svjetski kup rukometnih veterana, a odmah bi trebao privući veliki broj košarkašica i košarkaša u mirovini ne samo iz Hrvatske i okolnih zemalja nego i iz cijeloga svijeta.

Organizatori su već kontaktirali mnoga poznata košarkaška imena koja su dala podršku projektu i koja bi se trebala pojaviti u Omišu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije