Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUŽBENA POTVRDA

Wimbledon donio rigoroznu odluku i zabranio bjeloruskim i ruskim tenisačima nastup!

ATP 500 - Abierto Mexicano
HENRY ROMERO/REUTERS
20.04.2022.
u 17:56

- Shvaćamo kako je ovo teško za prihvatiti osobama kojih se to tiče jer nažalost moraju snositi poljedice postupaka ruskog režima.

Organizatori najpoznatijeg teniskog turnira na svijetu Wimbledona u srijedu su i službeno potvrdili kako ruskim i bjeloruskim predstavnicima neće biti dopušten nastup na ovogodišnjem izdanju tog turnira zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Vijest o zabrani nastupa ruskih i bjeloruskih predstavnika ranije je objavilo više britanskih i američkih medija, a ona je sad dobila potvrdu.

- Shvaćamo kako je ovo teško za prihvatiti osobama kojih se to tiče jer nažalost moraju snositi poljedice postupaka ruskog režima. No, s obzirom na važnost činjenice kako sport ne smije biti upotrijebljen za promociju ruskog režima te zabrinutost za sigurnost igračica i igrača ne vidimo drugu mogućnost - objavio je predsjednik All England Lawn Tennis Cluba (AELTC) Ian Hewitt.

Wimbledon je tako postao prvi teniski turnir koji je zabranio nastup ruskim i bjeloruskim sportašima. 

Međunarodni teniski savez (ITF) isključio je ruske i bjeloruske reprezentacije iz ekipnih natjecnaja, ali je dopustio tenisačicama i tenisačima nastupanje bez nacionalnih obilježja kako na ATP i WTA turnirima tako i na ITF Touru.

Komentara 2

RM
rmbozic
16:11 21.04.2022.

Tipična reakcija za takozvani slobodni svet.Bruka i sramota.

Avatar decani
decani
18:47 20.04.2022.

Pravo demokratski!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije