Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Finale doigravanja

Vukušić o sucima: Cibona je dovela \'\'prave\'\' igrače za finale

cibona
Foto: Dalibor Urukalović/Pixsell
1/15
26.05.2012.
u 22:29

Nakon utakmice Jasmin Repeša prešao je cijeli parket kako bi došao do Emila Tedeschija i pritom mu nešto žustro objašnjavao

U prvoj finalnoj utakmici doigravanja za prvaka Hrvatske, Cibona je u Draženovu domu svladala Cedevitu 84:77 i povela 1-0 u seriji na tri pobjede, no opći je zaključak da je pobijedila - košarka! Jer, nakon dugo vremena u dvorani se nije čula škripa tenisica, već glasno navijanje i pjevanje više od 4500 gledatelja. Kakvo je ozračje vladalo pod Tornjem najbolje svjedoči podatak da su se gledatelji pet minuta prije kraja digli na noge i zapjevali: "Kako je dobro, vidjeti te opet..."

A igrači Cibone uzvratili su im na najbolji mogući način - pobjedom koja ih je približila naslovu kojemu se rijetko tko nadao prije samo nekoliko mjeseci. Pa čak ni trener Jasmin Repeša, koji je uporno govorio da momčad nema potencijal za prvaka. No, njegovi su ga igrači razoružali.

U Ciboninoj 17. uzastopnoj pobjedi u Ligi za prvaka u ovoj sezoni (još uvijek bez poraza!), najefikasniji je bio Kus koji je ubacio 18 koševa, El-Amin je dodao 14, Rudeš je zabio 13, a po 12 su dali Suton i Marčinković.

Kod Cedevite prvi strijelac bio je Bilan s 20 koševa, a imao je i 7 skokova, Draper je ubacio 14, a Car 12.

No, zanimljivo je bilo i nakon utakmice, Cibonin trener Jasmin Repeša odmah je pohitao preko parketa i zadržao se minutu-dvije u, kako se činilo, ne baš ugodnom razgovoru s vlasnikom Atlantic grupe Emilom Tedeschijem. Repešino "predavanje" bez riječi su odslušali i prvi Tedeschijevi suradnici, predsjednik Cedevite Mladen Veber i sportski direktor Matej Mamić. Na kraju su se Repeša i Tedeschi rukovali, ali više iz pristojnosti.

- Utakmica je bila napeta, prava finalna. Takve su se tenzije i mogle očekivati. No, zaista bih pohvalio publiku koja je stvorila fenomenalnu atmosferu. Bilo je predivno igrati košarku u ovakvom ambijentu - rekao je nakon susreta Repeša i dodao:

- Prva je uvijek bitna i dobro da smo dobili i da ponosni idemo u Dom Sportova.

Osvrnuo se i na igru, kao i uvijek s dozom kritike unatoč pobjedi.

- Pogriješili smo previše otvorenih šuteva, a tome sam možda i sam pridonio pozivajući nepotrebne time-outove na plus 14 dvije i pol minute prije kraja četvrtine. Vidjelo se da nam Barbour fali, no Marčinković ga je perfektno nadomjestio.

Igrač Cedevite Vedran Vukušić čestitao je cibosima na pobjedi i priznao:

- U ključnim trenucima nismo dobro reagirali, osobito u obrani dok fizički nismo podbacili i uspjeli smo se ''potući''. Sad se moramo fokusirati na sljedeću utakmicu - rekao je Vuk, a onda u ''rukavicama'' dao opasku na suđenje.

- Cibona je dovela prave ''igrače'' za finale, moramo se tome prilagoditi.

Trener Anzulović nije se puno obazirao na suđenje, više ga brine što su u njegovoj momčadi igrala samo ''dva i pol'' igrača.

- Slažem se da je na taj način nemoguće dobiti utakmicu, ali moramo izvući pouke, a ne analizirati tko je koliko dao. Puno ih je ostalo ispod učinka, no nije mi sad cilj o tome misliti nego dignuti ekipu za sljedeću utakmicu. To znači povezati trku u kojoj smo parirali s napadom

Komentara 9

ZA
!zagreb!
09:54 27.05.2012.

Još dvije i tutula je ponovo tu. Gledam jučer one u cedevitinim dresovima. Kako netko u Zagrebu može za njih navijati pored Cibone. Cibona je jedan od sportskih simbola našeg grada. Al možda moraju.

LI
lipex22
10:15 27.05.2012.

http://www.powerplaymanager.com/r802803/ Igram jednu odličnu online igru i stvarno uživam u njoj. Vodiš svoju momčad i igraš protiv drugih igrača iz cijelog svijeta. Pridruži se, nećeš zažaliti! Trenutno u ponudi nogomet i hokej, uskoro i rukomet! Od 10.05. Menađer je uu potpunosti redizajniran! Dođi i uvjeri se, najbolji besplatni menađer na internetu! http://www.powerplaymanager.com/r802803/

Avatar fakinn
fakinn
23:02 26.05.2012.

Bravo Cibona! Repeša ostani!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije