Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slovenski izbornik

Vujović bijesan na suce: Odoh u rudare, očito ne znam pravila rukometa

Veselin Vujović
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/10
14.01.2018.
u 00:48

- Uh, jedva hodamo. Slovenci su nas dobro istukli - rekao je Kiro Lazarov koji je postigao sedam pogodaka.

Rukometnu ljepoticu prvog kola na Europskom prvenstvu odigrali su u zagrebačkoj Areni Makedonija i Slovenija. Nakon 60 minuta muške borbe slavili su Makedonci sa 25:24.

- Uh, jedva hodamo. Slovenci su nas dobro istukli - rekao je Kiro Lazarov koji je postigao sedam pogodaka.

Utakmica nije bila toliko gruba koliko čvrsta. U prilog tome ide čak 17 isključenja. Makedonci su imali šest, a Slovenci jedanaest puta igrača manje.

- Govorit ću po naški jer engleski ne znam baš najbolje - počeo je nakon utakmice, na službenoj konferenciji za medije, Veselin Vujović, izbornik Slovenije, pa nastavio:

- Nemam nikakvih zamjerki mojim igračima, ali ni makedonskim. U rukometu sam nekih 45 godina i izgleda da ne znam pravila igre. U 95 posto slučajeva nisam znao što su rumunjski suci dosudili. Griješili su na obje strane, ako dobiju prolaznu ocjenu onda je bolje da promijenim profesiju. Recimo, mogao bih otići u rudare. Mislio sam da se ovo Europsko prvenstvo igra za gledatelje, a ispada da su suci u glavnim ulogama - rekao je vidno uzrujani Vujović.

Veselin Vujović
1/20

Onda je rekao ponešto i o igri svoje momčadi:

- Mogu reći kako smo odigrali lošu utakmicu. Nisam vidio onu snagu, onu moć, drskost i bezobrazluk momčadi. To je bilo nekih 15 minuta u drugom poluvremenu, pa smo se ugasili. Jednostavno, tako ne možeš igrati na velikom natjecanju. U prvom poluvremenu držao nas je Skok, jer da toga nije bilo, sigurno bi veća razlika bila za Makedonce - istaknuo je Vujović.

Što o svemu misli Skok. nismo mogli saznati jer je on jedini Slovenac koji nije razgovarao s novinarima. Pitale su slovenske kolege Vujovića, zna li zašto se Skok nije zadržao s novinarima. Vuja je u svom stilu odgovorio:

- Da znam onda bih bio mađioničar. A nisam mađioničar- istaknuo je nekadašnji trener PPD Zagreba koji je za petnaest minuta ‘naučio’ izvrsno engleski. Naime, kada ga je jedan njemački novinar, na engleskom, pitao što misli o sljedećoj utakmici koju će Slovenija igrati upravo protiv Njemačke, Vuja je odgovorio na tečnom engleskom.

Bila je to i večer vratara. Skok je završio susret s 14 obrana, na drugoj strani Mitrevski je imao devet, a Ristovski četiri.

- Uh, bilo je napeto na parketu, a sviđa mi se kakva je bila atmosfera u dvorani. Mislim da je bilo po 5000 naših i njihovih navijača. Navijalo se čas za jedne, čas za druge. Ma, bilo je super - rekao je Ristovski i dodao oko Duvnjaka.

- Ne bi Dule izdržao s ovakvom fizičkom spremom one jače utakmice. Ozljeda je visila u zraku - zaključio je Borko Ristovski. 

Komentara 22

RI
ribar110
08:09 14.01.2018.

Crnogorac u rudare?Tesko i zamisliti a u praksi komicno.

Avatar Diavolo
Diavolo
01:38 14.01.2018.

Odi u rudare, sretno ti bilo Veseline

DU
Deleted user
08:21 14.01.2018.

Izvinite gosp. trener, al o čemu Vi pričate? Pa svaki faul na pivotu je bio za isključenje! Suci nisu nasjeli na grubu igru (bez koje Slovenaca nema nigdje), i to je to. Valjda u suci krivi za potpuno smušenu igruu Slovenaca u zadnjim minutama!? Baš mi drago da ste popušili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije