Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I TO JE SAMO DIO!

Vrijeme curi: Mamići za 10 dana moraju Hrvatskoj uplatiti 50 milijuna kuna

Armin Durgut/PIXSELL
29.04.2021.
u 08:01

Županijski sud u Osijeku ispisao je Zdravku Mamiću slijedom pravomoćne presude uplatnicu na iznos od 25,5 milijuna kuna. Dužan je platiti, konkretno, 25,549.718,70 kuna do petka, 30. travnja.

Zdravko i Zoran Mamić moraju platiti račune, ali ne one za struju i vodu, već za milijunske dugove koje su napravili nezakonitim poslovanjem u Dinamu. Tako su na adrese najpoznatije hrvatske nogometne braće stigle uplatnice ukupne vrijednosti gotovo 50 milijuna kuna! 

Moraju ih uplatiti u državni proračun u jako kratkom roku, a evo i detaljnih odredbi:

Županijski sud u Osijeku ispisao je Zdravku Mamiću slijedom pravomoćne presude uplatnicu na iznos od 25,5 milijuna kuna. Dužan je platiti, konkretno, 25,549.718,70 kuna do petka, 30. travnja  u pošti ili banci, ili će se naplata izvršiti prinudnim putem. Riječ je, naime, o oduzetoj imovinskoj koristi, a koju je Mamić, kako se tereti, stekao izvlačenjem novca iz Dinama. Taj je iznos razlika od ukupne, sudskim putem utvrđene, nepripadne koristi od 52,037.435,73 kune.

– U slučaju nenaplativosti novčane kazne, ova će kazna biti zamijenjena kaznom zatvora – stoji u objavi Županijskog suda u Osijeku na e-oglasnoj ploči.

U međuvremenu je i mlađi brat Zoran pristigao u Međugorje. Pridružio se Zdravku koji je ondje još od 2018., a obojica su podnijela zahtjev za odsluženjem kazne u svojoj drugoj, pardon prvoj, pardon jedinoj ili kako ju već po potrebi nazivaju, domovini – BiH. USKOK se oglasio ranije te u priopćenju naveo kako nisu predložili određivanje mjera opreza Zoranu Mamiću jer za to nije bilo zakonskih pretpostavki.  

POGLEDAJTE VIDEO:

No, to ga ne rješava istog problema kao i starijeg brata: Zahlen, bitte! Njemu je presudom utvrđeno da u državni proračun mora uplatiti 25,894.262,73 kune. 

Županijski sud u Osijeku pozvao je Zdravka Mamića da se u petak javi sucu izvršenja, koji bi mu tada trebao odrediti datum javljanja u zatvor. Njegov brat Zoran u zatvor se mora javiti 10. svibnja, a ako se tada ne pojavi, i on će postati bjegunac i za njim će biti izdana tjeralica.

Podsjetimo, i ovih 50-ak milijuna samo je dio onoga za što se braću Mamić tereti. U ovom predmetu, konkretno, za izvlačenje 116 milijuna kuna iz kluba za koji se kunu da ga vole više od života. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Komentara 46

KI
kicalulukica
09:57 29.04.2021.

Porez uredno platili sva davanja drzavi placena..Dinamo nije ostecen ,a zasto onda drzava uzima lovu i koji je razlog ..

Avatar MK3
MK3
09:48 29.04.2021.

Možda da direktno uplate SNV-u, SPC-u, Nevladinim Organizacijama i za snimanje antihrvatskih filmova (hibridnu agresiju) da novac nebi nepotrebno dugo putovao kroz anale državnih financija?

DU
Deleted user
09:38 29.04.2021.

Nigdje ne piše zašto točno moraju platiti državi 50 mil kn....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije