Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatice protiv Šveđanki

Vratarka Žderić: Varaždinci, dođite, potrebni ste nam!

Rukometašice (1)
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
08.12.2014.
u 10:06

Canjuga - Naš izbornik će danas ujutro odrediti kojih će se 16 igračica suprotstaviti Šveđankama

Vladimir Canjuga, izbornik rukometašica Hrvatske, najbolji izbor ima na mjestu vratarke. Marta Žderić, Jelena Grubišić i Ivana Jelčić su u velikoj formi, što su pokazale u svojim klubovima, Budućnosti (Žderić), Györu (Grubišić) i Lokomotivi (Jelčić)m u prvom dijelu sezone. No, dojam je da se zna koja će prva početi večerašnju utakmicu protiv Švedske (varaždinska arena u 20.15 sati) u prvoj utakmici na Europskom prvenstvu. Ipak Marta.

- Švedska, ah Švedska. Prva utakmica bit će ujedno i najteža. Očekujem dobar rukomet. U službenim utakmica branila sam protiv njih tri minute na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2011. godine (imala jednu obranu od tri šuta, op. a.). Najbolje se sjećam prijateljskih utakmica s njima uoči Europskog prvenstva u Danskoj 2010. godine - rekla je 24-godišnja Marta.

Zna odakle prijeti najveća opasnost...

Bojanin vjetar u leđa

- S vanjskih šuteva. Tu su najopasnije. A dobrih šutera im ne nedostaje. Na klupskoj razini nisam puno igrala protiv njihovih vanjskih igračica, ali gledala sam dosta snimljenih materijala i nema brige. Dobro sam ih proučila. Ali, treba će mi i pomoć naše obrane - rekla je Marta.

Na pripreme je došla lakše ozlijeđena. Kako je zglob?

- U kratko vrijeme imala sam dvaput istegnuće ligamenata, ali zahvaljujući dobroj bandaži, nemam nikakvih problema. Imamo sjajan tim liječnika, fizioterapeuta...

Imate prvi put i psihologa?

- Da, Bojana je super. Baš širi pozitivnu energiju. Sretna sam što je s nama, daje nam vjetar u leđa - istaknula je Marta.

I ona, kao i sve naše igračice, pozivaju Varaždince da dođu večeras u što većem broju.

I zaručnik na tribini

- Nadam se da ćemo imati dobru podršku. Onakvu kakvu smo imali u ovoj dvorani kada smo igrali kvalifikacije za SP 2011. protiv Srbije. Žao mi je što se polufinale i finale ne igra kod nas. Što se tiče mojih, doći će me bodriti roditelji i zaručnik - istaknula je Marta.

U skupini su, osim Švedske i Hrvatske, još Njemačka i Nizozemska. Posebno će biti zanimljiv sraz s Njemicama. Na suprotnoj strani branit će Clara Woltering, njezina kolegica iz Budućnosti.

- Dosta smo se zezale u klubu oko utakmice. No, kad počne, sve šale odmah prestaju - zaključila je Marta.

>> Penezić i suigračice žele popraviti što je propušteno prije 20 godina

Komentara 1

DU
Deleted user
10:35 08.12.2014.

i vi nama trebate...po 50, 100 i po 150 kuna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije