Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimljiva ličnost

Vratar Islanda bio je na psihijatriji, napisao je dvije knjige, sada želi postati predsjednik

HUN, EHF Euro 2022, Island vs Ungarn
Foto: EXPA/ Pressesports/ Nicolas Luttiau
1/3
11.01.2024.
u 18:02

Björgvin Páll Gústavsson vrlo je popularan u svojoj zemlji, s Islandom lovi medalju na Europskom prvenstvu

Rukometna reprezentacija Islanda dobila je posebnu pozornost na ovom Europskom prvenstvu zbog svog vratara Björgvina Pálla Gústavssona (38). Naime, on je osebujna ličnost i vrlo je popularan u svojoj zemlji koja nema ni 400.000 stanovnika.

Islandski mediji pred početak Eura u rukometu prenijeli su informaciju da se Björgvin planira kandidirati za predsjednika zemlje. Izbori su u lipnju, a Gústavsson je već održao nekoliko političkih skupova predstavljajući svoj program. 

- Ima još vremena! Nisam donio bilo kakvu odluku - diplomatski je odgovorio kada su ga pitali hoće li se kandidirati. 

Inače, zadovoljava sve uvjete jer stariji je od 35 godina i državljanin je Islanda.

- Island je zemlja vulkana, a ja sam vulkan na golu! Emocije su neophodne u sportu, one pokreću sve nas na Islandu - rekao je  Gústavsson koji je prije tri godine objavio knjigu u kojoj je govorio o problemima mentalnog zdravlja.

- Knjiga govori o mojoj teškoj prošlosti i borbi koju sam vodio. Trenutno sam na boljem mjestu nego li sam bio. Dok sam bio na psihijatrijskom liječenju odlučio sam da postanem poznat jer bi me u tom slučaju ljudi slušali. I to sam postigao. Björgvin je prošle godine objavio i drugu knjigu pod nazivom “Dijete koje je postalo predsjednik”.

Profesionalnu karijeru započeo je na vratima Frama iz Reykjavika, a kasnije je igrao u Njemačkoj i Danskoj prije povratka na Island gdje brani za Valur.

Oženjen je, ima troje djece, ali i uspjehe s reprezentacijom. Osvojio je dvije medalje na velikim natjecanjima, srebro na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. i broncu na Europskom prvenstvu 2010. godine.

Ključne riječi

Komentara 1

ŽE
Žegarni
18:43 11.01.2024.

da zamjeni naseg predsjednika kojega bi onda mi poslali u psihijatriju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije