Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počelo EP

Kiuk prva izborila Europske olimpijske igre

Vlatka Kiuk
Foto: Večernji list
1/4
19.03.2015.
u 12:56

- S obzirom da karate nije olimpijski sport, želja da budem među prvih pet i da se plasiram na Europske olimpijske igre bila je tim veća

Vlatka Kiuk prva je hrvatska karatašica koja je izborila pravo nastupa na Europskim olimpijskim igrama u Bakuu. Osim toga, Vlatka je i prva hrvatska reprezentativka koja je na 50. Europskom prvenstvu u karateu u Istanbulu izborila borbu za medalju.

- S obzirom da karate nije olimpijski sport, želja da budem među prvih pet i da se plasiram na Europske olimpijske igre bila je tim veća. Osim toga, ovo je prvi put da nakon četiri godine i Mirne Šenjug netko ima priliku osvojiti pojedinačnu katašku medalju - kazivala je sretna članica zagrebačkog Princa.

Naša najbolja katašica u prvom je kolu pobijedila Bugarku Vitanovu (5:0), potom Ukrajinku Kreščenko (3:2) da bi u četvrtfinalu, nakon dvojbene sudačke odluke, izgubila od domaće predstavnice Bozan (2:3).

- Napokon je sve sjelo na svoje mjesto. Imala sam dobar ždrijeb, a i posljednjih pola godine radila sam dosta na mentalnom aspektu s trenerom Igorom Čerenšekom. Znala sam da će Turkinja biti favorizirana, no nema smisla s tim razbijati glavu već se treba usredotočiti na ekipni nastup u petak.

Kroz repasažnu pobjedu nad Švicarkom Mark (5:0) Vlatka se izborila za pravo nastupa u subotu, a za svoju medalju na najvećim natjecanjima ova 29-godišnjakinja borit će se protiv Čehinje Miškove.

- S tom djevojkom imam pozitivan skor, pobijedila sam ju oba puta, no nikad nije lako kada izađete u borbu za medalju - priznala je Kiuk.

Prvog dana Prvenstva nastupio je i Ivan Ermenc, no naš najbolji kataš nije imao nimalo milostiv ždrijeb. Već u prvom kolu naletio je na kasnijeg finalista, trofejnog Španjolca Capdevillu (0:5), koji ga je povukao u repasaž. No, u prvom popravnom meču, Ivan nije uspio pobijediti Azerbajdžanca Banjanlija (1:4).

- Znao sam da Španjolca teško mogu proći, no očekivao sam i da ću ja dobro izgledati. Nažalost, nisam prošao ni prvo kolo repasaža. On je niži kataš od mene i korektno je radio rukama, no to je uspijevao jer su mu prelasci u stavove bili nešto sporiji. Europske olimpijske igre nisam uspio izboriti i sada se okrećem momčadskom nastupu u kojem imamo dobar ždrijeb i mogli bi dospjeti prilično daleko - kazao je Ermenc.

Uz njih dvoje stalno je bio kataški izbornik Tihomir Grgić:

- S Vlatkinim nastupom sam više nego zadovoljan, no očekivao sam ja od nje još i bolji. Ostaje tuga što nije pobijedila Turkinju, no tih 2:3 sugerira da se tu suparnicu moglo svugdje dobiti osim u Turskoj. Za borbu za broncu nije nam ostala najbolja kata so spremit ćemo ju do subote. Ivan pak teži ždrijeb nije mogao dobiti, odmah je naletio na europskog prvaka, a potom je u prvom kolu repasaža tek drugi dio kate bio na svojoj razini. Nadam se da će Ivan to kompenzirati dobrim momčadskim nastupom jer imamo dobar ždrijeb, bolji nego u ženskom dijelu konkurencije - zaključio je Grga.

>>Čak 12 hrvatskih predstavnika bori se za europske OI

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije