Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Junak Manchester Cityja

Vjerojatno je odlučio prvenstvo , a suigrači su mu htjeli zabraniti da puca!

Vincent Kompany
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
07.05.2019.
u 08:34

Cityju na putu do obrane naslova preostalo još jedino da u nedjelju na gostovanju svlada Brighton

Vincent Kompany više od godinu dana nije zabio prvenstveni gol. Točnije, još od 7. travnja 2018. godine, kada je glavom zabio za svoj Manchester City u 3:2 porazu od Manchester Uniteda na Etihadu.

Ta suša trajala je sve do ponedjeljka, do 70. minute dvoboja protiv Leicestera, kada je s tek nešto manje od trideset metara 'bombom' pogodio desne rašlje i tako vjerojatno razriješio pitanje osvajača naslova Premier lige na radost svog kluba.

Nakon što je City svladao Lisice s 1:0, ispred momčadi Pepa Guardiole preostalo je još jedino da u nedjelju na gostovanju svlada 17. Brighton.

No, zanimljivo, njegovi suigrači uopće nisu željeli da u tom trenutku opali po golu, premda ni sami nisu imali rješenja kako otključati mrežu protivnika.

Otkrio je to u razgovoru za Sport klub, odnosno novinaru Nevenu Cvijanoviću:

- Bio sam frustriran jer su svi govorili - nemoj pucati! Stvarno sam to mogao čuti, te sam na sekundu razmislio: pa nisam došao do ove pozicije u karijeri da bi mi mlađi igrači govorili kada mogu uputiti udarac prema golu, a kada ne - istaknuo je belgijski branič.

Njegovom je odlukom naposljetku bio zadovoljan i Guardiola koji, iako još uvijek ne može ispuniti želje vlasnika i navijača te se popeti na vrh Europe, barem uspješno hara engleskim prvenstvom.

- Protiv Brightona će biti teško baš kao i danas. Vidjeli smo da je Brighton odigrao dobro protiv Arsenala, međutim sve je u našim rukama. Nemojte zaboraviti da smo mogli zaostajati 10 bodova da smo ovdje izgubili od Liverpoola. Imali smo tada sedam bodova minusa... Pripremit ćemo se dobro za posljednju utakmicu - kazao je Guardiola kojem se smiješi obrana naslova. 

Jasno, na veliku žalost Liverpoola, čiji su se navijači posljednjoj prvenstvenoj tituli veselili još u svibnju 1990. godine. 

>> Nenad Bjelica potpisao novi ugovor s Dinamom



 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije