Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIERSHIP

Eurogol Kompanyja bacio Liverpool u očaj, City na korak do titule

Eurogol Kompanyja bacio Liverpool u očaj, City na korak do titule
Foto: Reuters/PIXSELL
06.05.2019. u 23:08

U pretposljednjem kolu engleskog Premiershipa Manchester City je na svom Etihadu dočekao Leicester koji nije imao što izgubiti, ali ni dobiti. 

Ovaj susret su s posebnim zanimanjem pratili su u Liverpoolu gdje je 'crveni' dio grada, koji navija za momčad Jurgena Kloppa, čekao posrtaj Pepa Guardiole i njegovih pulena. Ipak, nisu ga dočekali. 

Građani su slavili s minimalnih 1:0, a pobjednički pogodak postigao je Vincent Kompany eurogolom s 25 metara u 70. minuti. Belgijski stoper je nakon konstantnog pritiska njegove momčadi odlučio učiniti ono što nisu bili u stanju napadači i 'bombom' u rašlje je odlučio pobjednika. 

Mogao je City pobijediti i s većom razlikom, ali nisu zbog nepreciznosti i Kaspera Schmeichela koji je branio kao njegov otac u najboljim danima. Posebno je Danac izluđivao Argentinca Kun Aguera kojemu je u 32. minuti skinuo udarac sa same crte, a u 69. minuti mu je sjajnim refleksom obranio šut s pet metara. 

Nakon vodstva City se malo primirio, ali sve im je mogao pokvariti njihov bivši igrač Kelechi Iheanacho koji je mogao i trebao bolje reagirati nakon jedne polukontre gostiju. Nigerijac je primio loptu nakon pogreške Gundogana i Laportea, ali je pucao poput amatera iz blizine, a lopta je otišla u gol-aut.

Građani su se ovom pobjedom vratili na vrh tablice uoči posljednjih 90 minuta prvenstva. Trenutno imaju 95 bodova, a Liverpool 94

Redsima zadnja nada ostaje pouzdati se u ispodprosječni Brighton & Hove Albion koji se nalazi na 17. mjestu, ali je očuvao prvoligaški status te će neopterećeni ući u dvoboj protiv Cityja. Igrači Jurgena Kloppa će na domaćem terenu dočekati Wolverhampton koji se nalazi sedmom mjestu s 57 bodova. 

Sve utakmice posljednjeg kola se igraju 12. svibnja u 16 sati, a Liverpool u utorak od 21 sat igra uzvratnu polufinalnu utakmicu Lige prvaka protiv Barcelone. Prvi susret završio je pobjedom Španjolaca 3:0. Hoće li tako Redsi nakon sjajne sezone ostati bez dva najvažnija trofeja u samo pet dana?

>>> Pogledajte koliko vrijede hrvatski nogometaši

Komentara 5

AS
aspiranto1950
22:40 06.05.2019.

City ovo osvaja da je još 15 kola do kraja, ovakva sila prema naprijed, posjed, agresija, pa to 10 Liverpoola nemože imati.

ČI
čikaga3
23:04 06.05.2019.

Davno sem rekel da City osvaja prvenstvo. Imaju najbolju ekipu i to je to., a igraju i najljepši nogomet u Engleskoj.

PE
Pederiška
22:17 06.05.2019.

Ajmo CITY! Mislim da bi pobjedom osigurali naslov.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije