Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pogled

Više nema stajanja, neka USKOK ulovi sve krakove Širićeve hobotnice

'23.02.2006., Zagreb - U Domu sportova odrzana humanitarna utakmica izmedju humanih zvijezda Zagreba i Osijeka. Zeljko Siric. Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
'Igor Kralj/PIXSELL'
Autor
Ante Buškulić
10.12.2011.
u 20:24

Mal(ešn)i je predsjednik ponajvećeg kluba nadmudrio i u zatvor poslao dopredsjednika saveza i sudačkog moćnika!

Ja bih pošteno suđenje, dosta mi je više da kradete Ajduka! – uskliknuo je Hrvoje Maleš u kolovozu kada je shvatio da opet ništa od naslova, da ga je Mamić ostavio u prašini, dok je hrvatskim sucima čuvao mjesto u čarteru za Amsterdam, Lyon i Madrid.

Iz HNS-a su ga šutnuli, pa je taj Kaštelanin odlučio nadmudriti Muppete iz Rusanove. Javio se sudačkim bossovima...

– Da, da (pcmhm, suzdržavali su se da ne prasnu u smijeh), nema problema, samo dođi, dogovorit ćemo se – rekao mu je Širić pokazujući Djedoviću pokraj sebe da je taj mali ćaknut.

Našli su se, osječki dvojac, koji u nogama vjerojatno ima više takvih „utakmica“ nego onih na travnjaku, zatražio je 95.000 eura, idući put Hrvoje je došao ozvučen i s označenim novčanicama, Širić i Djedović rutinski su ih pokupili, i prije nego što su dečki u plavom pokupili njih, nazdravili dobrom poslu. Zadnjem.

Mal(ešn)i je predsjednik ponajvećeg kluba nadmudrio i u zatvor poslao dopredsjednika saveza i sudačkog moćnika! Kakva filmska akcija! Na žalost, ima i filmova koji nemaju sretan svršetak. Valjda ne i ovaj, o društvu koje uzima novac „za pošteno suđenje“ najvećima (što li je tek onda u nižim ligama!), o društvu u kojem su (Uefine) norme najmanje važan kriterij napretka na sudačkim listama, u kojem je najbolji sudac svakih pola godine netko drugi, a na velikim natjecanjima nam arbitri ne mogu imati ni status promatrača...

Sada je sve na državi. Hoće li krenuti dalje u čišćenje nogometa ili će odrapiti kaznu dvojcu kao primjer ostalima. Ma neka Širićeva hobotnica proguta što više ljudi, neka njezini kraci dosegnu sve kutove korumpiranosti hrvatskog nogometa, razotkrije kupnju utakmica, mutne transfere, muljaže u mlađim uzrastima... neka razotkrije da je ovo prvenstvo, ali i tko zna koliko ih iz prošlosti, neregularno. Bit ćemo top-tema dana, tjedna, mjeseca, europski licemjeri (kojih je dobar dio prošao isto) zgražat će se, ali nogomet će nam se očistiti. Maleš je otvorio Pandorinu kutiju i na tomu ne smije stati. Jugo-obrazac je, gospodo, gotov, djevojke, kovčezi s novcem, satovi... za „pošteno suđenje“ su iz nekih drugih vremena. Koje su svi ti ljudi dovukli u HNL kao naviku. I danas, 20 godina poslije, isti ljudi, iste navike. I isto pitanje – ima li sve skupa smisla. Dok ne dođe neki Maleš, odigra dupli pas s USKOK-om, a Širić, Djedović i društvo ostanu u – Ofsajdu.

Komentara 13

GI
gismund
20:42 10.12.2011.

ako su ovi stvarno uzeli mito, to je za svaku osudu i kaznu, ali isto tako veličati maleša koji se pokazao kao običan doušnik i denuncijant je više nego jadno!!!

KR
krenica
20:57 10.12.2011.

Što sa onim gubavcima Markovićem i Srebrićem?Sve to treba pomesti i nove ljude a ovi šljam u kantu za smeće.

DU
Deleted user
20:32 10.12.2011.

Gdje su sada kritičari gospodina Maleša?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije