Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši medvjed

Viktor Krutov: U Zagrebu je dan utakmice blagdan kao 80-ih!

'06.09.2013., Dom sportova, Zagreb - 1. kolo kontinentalne hokejaske lige, KHL Medvescak - CSKA Moskva.  Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
'Igor Kralj/PIXSELL'
09.09.2013.
u 10:30

Nakon 23 godine član te trofejne generacije Viktor Krutov vratio se u Zagreb. I to kako bi podbacio pak u najvažnijoj utakmici Medveščaka u povijesti, na otvaranju KHL priče protiv CSKA.

Ruski hokejaš Viktor Krutov (60) bio je važna karika Medveščak Gortana u sezonama 1988./89. i 1989./90, s medvjedima je dvaput osvojio dvostruku krunu (jugoslavensko prvenstvo i kup).

Najvažnija uloga

Vječeslav Anisin je bio ideolog igre medvjeda, umjetnik, veliki znalac, a prve korake u profesionalnom hokeju tada je napravio i današnji predsjednik kluba Damir Gojanović.

Nakon 23 godine član te trofejne generacije Viktor Krutov vratio se u Zagreb. I to kako bi podbacio pak u najvažnijoj utakmici Medveščaka u povijesti, na otvaranju KHL priče protiv CSKA.

– U šoku sam. Zagreb se puno promijenio, zaista se dosta toga izgradilo, sve je novo, tako moderno i baš sam oduševljen. A i grad je veći nego kada sam ja igrao u Medveščaku. Dvorana je prekrasna, gotovo da je nisam ni prepoznao. Da nisam vidio našu fotografiju iz 1989. kada smo postali prvaci Jugoslavije, ne bih mogao sa sigurnošću reći da je to naša stara dvorana – prisjetio se bivši napadač Medveščaka koji je 1988./1989. sezone, kada je prvi put stigao u medvjeđi brlog, ostvario odlična 73 boda – 43 gola i 30 asistencija, dok je pak druge sezone imao 52 boda – 24 gola i 28 asistencija.

Priznao je da nikada nije bacao pak na nekoj tako važnoj utakmici.

– Do posljednjeg trenutka nisam vjerovao da sam ja taj koji će baciti pak, tek kada sam zakoračio na led, postao sam svjestan. Iznimno sam ponosan što sam dobio tu priliku – ispričao je Krutov usput se prisjetivši kako je nekada bilo biti medvjed.

Neće stati samo na ovome

– Imali smo jako dobru momčad, i to ne samo na ledu već i izvan njega. Svi smo bili u odličnim odnosima i bili smo skladna momčad. No, sklad nije bio samo među igračima nego i u cijelom klubu. Ljudi su nas jako voljeli. U Zagrebu je tada hokej bio kao blagdan, a vidim da je i sada tako. Sjećam se kada smo '89. postali prvaci Jugoslavije, navijači su izašli na led i tražili su od nas da im kao suvenir damo kacige i palice. Koji je to doživljaj bio. Nikada nisam vidio takvo što u svojoj karijeri, a dugo sam vremena igrao u Rusiji. Navijači Medveščaka uvijek su bili fantastični, strastveni i podržavali momčad.

Kako ste reagirali kada ste čuli vijest da je Medveščak primljen u KHL?

– Osjećao sam se ponosno i sretno. Medveščak stalno raste i siguran sam da neće stati na ovome. U početku će im možda biti teško, ali s vremenom, kada steknu dovoljno iskustva, bit će na istoj razini kao i drugi.

>> Prvi poraz u KHL-u: Dinamo medvjedima zabio pet komada

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije