Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠOKIRAO JE SVE

VIDEO Joshua 'poludio' nakon poraza! Uzimao mikrofon, svađao se i bacio pojaseve

Foto: Sky Sports screenshot
1/2
21.08.2022.
u 10:02

Joshui je ovaj drugi poraz jako teško pao pa je imao 'žutu minutu' u ringu nakon što je objavljeno da je Usik pobjednik meča. Teško je opisati sve što se dogodilo, ali bila je to kombinacija odavanja počasti svom protivniku i bijesa zbog toga što ga je opet pobijedio.

Ukrajinac Oleksandr Usik obranio je naslov svjetskog boksačkog prvaka u teškoj kategoriji svladavši i u uzvratnom dvoboju u Jeddahu Britanca Anthonyja Joshuu, ovoga puta podijeljenom odlukom sudaca. U vlasništvu Ukrajinca ostaju WBO, IBF, WBA i IBO pojasevi u teškoj kategoriji. Zapravo svi važniji osim onog WBC-ovog koji je u vlasništvu Tysona Furyja koji se navodno vraća iz mirovine.

Usik ovoga puta nije dominantno nadboksao Joshuu kao u njihovom prvom okršaju u rujnu prošle godine, ali je bio dovoljno bolji da odlukom sudaca uzme titulu. 

Joshui je ovaj drugi poraz jako teško pao pa je imao 'žutu minutu' u ringu nakon što je objavljeno da je Usik pobjednik meča. Teško je opisati sve što se dogodilo, ali bila je to kombinacija odavanja počasti svom protivniku i bijesa zbog toga što ga je opet pobijedio. Britanac se čak doveo do toga da su ga ljudi iz njegovog tima morali odvoditi iz ringa kako bi spriječili još veću neugodnost njihovog boksača. 

Uzeo je Usiku ukrajinsku zastavu i ogrnuo se njome u znak potpore ukrajinskom narodu, a onda su imali bizaran razgovor:

- Nisi jači od mene, pa kako si me pobijedio? Zbog vještine' - u nevjerici je vikao Joshua, a Usik je pokušao doprijeti do njega govoreći:

- Slušaj, slušaj…

Joshua je nakon toga uzeo mikrofon i cijeloj dvorani pričao o teškim trenucima svoga života, kako je trebao završiti u zatvoru. Obračunao se i s kritičarima, a onda je pričao o ratu u Ukrajini i pozvao publiku da zaplješće velikom prvaku Usiku.

- Podignite ruke u Usykovu čast koji je pod uvjetima u kojima se nalazio obranio naslov prvaka. Pobijedio me, a ja sam možda mogao boksati bolje. To pokazuje koliko je rada morao uložiti. Ne mogu boksati kao što su to radili Mike Tyson, Sonny Liston, Jack Dempsey i Rocky Marciano, ja sam težak. Zaplješćite Usyku - govorio je Joshua.

Kada se činilo da neugodnije ne može, Joshua je razuvjerio sve. U jednom je trenutku uzeo dva pojasa, pretpostavlja se WBA-ov i Ring magazina, te ih govoreći nešto sebi u bradu bacio izvan ringa.

Ukrajinski boksač je ponovno bio sjajan i odličnom taktikom nadmudrio protivnika kao i lani u rujnu u njihovom prvom okršaju u Londonu, prenosi Croring.

- Pobjedu posvećujem svima, obitelji, timu, svojoj domovini i ukrajinskim braniteljima. Hvala vam - kazao je Usyk, te iskazao želju boriti se protiv Tysona Furyja:

- Siguran sam da nije umirovljen, želim se boriti protiv njega. Ne budem li dobio tu borbu više se s nikim neću boriti.

Usyku i Joshui je ovom priredbom u Saudijskoj Arabiji zajamčen honorar od 60 milijuna dolara.

 

Ključne riječi

Komentara 11

PO
poluvodič
10:55 21.08.2022.

Mislim da se Usyk ne bi proslavio protiv Furya. Joshua je bio pre pasivan za nekog tko je došao po pojaseve, da je malo više gadjao glavu, a ne tijelo, možda je i mogao dobiti knockoutom. Ali svi znamo kako je teško pogoditi muhu u letu

Avatar Uzdanica hbz
Uzdanica hbz
11:24 21.08.2022.

Katastrofa od boksa. I kinez i Hrga su bolji od ove dvojice. Sramota tko je u vrhu svj.boksa. Pa ovu četvoricu M.Tayson bi ih razbio ko beba zvečku . Ma sramota....

Avatar Behemot
Behemot
11:29 21.08.2022.

Njih dvojica boksali za 60 milijuna $ a Hrga i Zhang za 0.6 milijuna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije