Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA LIGA

VIDEO Hrvat sudjelovao u drami na kraju napete utakmice, naguravanje umalo preraslo u šakački obračun

NBA: Chicago Bulls at Utah Jazz
Foto: Rob Gray/REUTERS
07.03.2024.
u 09:18

spred klupe Bullsa došlo je do naguravanja između pomoćnika Bullsa Chrisa Fleminga i Johna Collinsa iz Jazza koji su kažnjeni tehničkim greškama. Šamanić je igrao 19 minuta za domaće

Golden State Warriorsi Darija Šarića pobijedili su kod kuće Miwaukee Buckse sa 125-90, Los Angeles Clippersi Ivice Zubca su sa 122-116 bili bolji od Houston Rocketsa, a Utah Jazz Luke Šamanića je poražen sa 117-119 od Chicago Bullsa.

Golden State je u prvoj četvrtini zabio 40 poena, a na odmoru su vodili sa 30 razlike (78-48). Do pobjede ih je predvodio Stephen Curry koji je utakmicu završio s 29 ubačaja. Hrvatski reprezentativac je imao skromnu večer, odigrao je 4:15 minuta bez ijednog šuta na koš i upisao samo dvije asistencije i jedan skok. Kod Milwaukeeja je najbolji s 23 poena bio Giannis Antetokounmpo.

U utrci za play-off Golden State je deveti na Zapadu s učinkom od 33 pobjede i osam poraza, ispred Los Angeles Lakersa, poraženih u srijedu navečer kod kuće od Sacramento Kingsa (120-130). Milwaukee je druga momčad Istoka (41-22).

Los Angeles Clippersi su u Houstonu sa 122-116 pobijedili domaće Rocketse iako su u drugoj četvrtini zaostajali 20 koševa. No zahvaljujući raspoloženima Kawhiju Leonardu (28 poena), Paulu Georgeu i Jamesu Hardenu (po 21 poen) stigli su do svoje 40. pobjede u sezoni. Zubac je na terenu proveo 14:46 minuta) i  upisao tri koša (šut iz igre 1/4) uz pet skokova, jednu asistenciju i dvije blokade.

Kod Houstona Alperen Sengun ostvario je svoj drugi triple-double u sezoni s 23 ubačaja, 19 skokova i rekord karijere od 14 asistencija. Smith je dodao 19 poena za Rocketse, dok su Jalen Green i Fred VanVleet ubacili po 15 poena. Clippersi su četvrti na Zapadu, dok je Houston 12.

Utah Jazz doživio je poraz na svom terenu, sa 119-117 su ih nadigrali Chicago Bullsi koje je predvodio DeMar DeRozan s 29 poena. DeRozan je zabio i slobodna bacanja devet sekundi do kraja koja su osigurala pobjedu Chicagu. Collin Sexton je imao dva slobodna bacanja deset sekundi prije kraja koja je realizirao i približio Utah na jedan poen zaostatka. Ispred klupe Bullsa došlo je do naguravanja između pomoćnika Bullsa Chrisa Fleminga i Johna Collinsa iz Jazza koji su kažnjeni tehničkim greškama. Igrač s klupe Chicaga Torrey Craig također je kažnjen tehničkom greškom, a sve je rezultiralo jednim slobodnim bacanjem Jordana Clarksona koji je izjednačio rezultat na 117-117 s 9,3 do kraja.

Nakon toga je DeRozan, koji je fauliran prije svađe, pogodio oba slobodna bacanja za prednost Bullsa od dva poena. Utah je zatim imala dvije prilike, ali su Clarkson i Sexton promašili pokušaje za tri poena u zadnjim sekundama. Coby White završio je s 25 koševa, a Nikola Vučević ukupno je upisao 23 koša i 12 skokova za Bullse. Collins je predvodio Utah s 25 poena i 13 skokova te dodao dvije blokade. Sexton je ubacio 24 poena i sedam asistencija. Šamanić je odigrao 19:29 minuta za Utah, zabio je sedam koševa (šut iz igre 3/9, trice 1/4) pridodavši tome tri skoka i jednu asistenciju. Utah je 11. u Zapadnoj konferenciji (25-30), dok je Chicago deveti na Istoku s omjerom pobjeda i poraza 30-32.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije