Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ASISTENTSKI REKORD

VIDEO Čudesan potez Sose: Možda i najbolja asistencija u karijeri našeg reprezentativca

Soccer DFB Cup / 1.FC Nuremberg-VFB Stuttgart 0-1.
Daniel Löb/DPA
09.04.2023.
u 20:34

Prvi izbor na lijevom beku hrvatske reprezentacije je tako na spektakularan način došao do 10. asistencije sezone, čime je izjednačio svoj asistentski rekord otkako je prije pet godina iz Dinama došao u Stuttgart

Hrvatski nogometni reprezentativac Borna Sosa (24) briljirao je u derbiju za ostanak u njemačke Bundeslige između Stuttgarta i Bochuma.

Njegov Stuttgart pobijedio je 3:2 kod Bochuma i tako došao korak bliže preživljavanju. Sosa je djelomično zaslužan za prvi i potpuno za drugi gol gostiju.

Hiroki Ito donio je Stuttgartu 1:0 sjajnim golom s ruba kaznenog prostora u 14. minuti, ali tome je prethodio odličan centaršut Sose s lijeve strane, koji je obrana domaćina odbila do Ita, a on je krasno zabio pod gredu.

Video pogotka koji je postigao Ito nakon što se lopta odbila od Sosinog ubačaja pogledajte OVDJE.

Kevin Stoger je u 57. minuti iz kaznenog udarca izjednačio za Bochum, no zatim je u novu prednost Stuttgart došao u 60. minuti zbog fenomenalne asistencije Borne Sose, možda i najbolje u njegovoj karijeri, inače krcatoj sjajnim asistencijama.

Nakon što mu je prvi pokušaj ubačaja s lijeve strane odbijen, lopta je opet došla do njega, a Sosa ju je iz prve vanjskim dijelom kopačke poslao na glavu Serhoua Guirassyja za 2:1. Lopta je fenomenalnim efejem zaobišla sve braniče Bochuma i došla do Guirassyja, izgledalo je nemoguće pronaći napadača iz te pozicije, ali Sosa je ipak uspio.

Video Sosine asistencije pogledajte OVDJE.

Prvi izbor na lijevom beku hrvatske reprezentacije je tako na spektakularan način došao do 10. asistencije sezone, čime je izjednačio svoj asistentski rekord otkako je prije pet godina iz Dinama došao u Stuttgart uz odštetu od 6 milijuna eura.


 
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije