Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DEBAKL VELIKANA

VIDEO Benfica doživjela potop u najvećem portugalskom derbiju. Porto je ponizio ljutog rivala

Primeira Liga - FC Porto v Benfica
PEDRO NUNES/REUTERS
04.03.2024.
u 07:32

Posljednji ligaški poraz momčad s Luza je doživjela u kolovozu prošle godine na otvaranju sezone na gostovanju kod Boaviste sa 2-3.

U derbiju 24. kola portugalskog nogometnog prvenstva Porto je deklasirao Benficu sa 5-0 nanijevši lisabonskom sastavu tek drugi poraz sezone. Posljednji put Porto je najomraženijeg suparnika "počastio petardom" prije 14 godina kada je također slavio sa 5-0. Benfica je ovim porazom ispustila vrh ljestvice, te prekinula niz od čak 22 kola bez poraza. Posljednji ligaški poraz momčad s Luza je doživjela u kolovozu prošle godine na otvaranju sezone na gostovanju kod Boaviste sa 2-3.

GALERIJA Osijek ispustio pobjedu protiv Dinama u derbiju

Primeira Liga - FC Porto v Benfica
1/8

Domaćin je stigao do prednosti u 20. minuti golom Galena, a brazilski veznjak je 44. zabio i drugi gol na utakmici. Wendell je u 55. minuti na Galenovu asistenciju povećao prednost Porta na 3-0, a novi problemi za Benficu stigli su u 61. minuti kada je Nicolas Otamendi "pocrvenio".

Do kraja utakmice Porto je zabio još dva gola, na 4-0 je povećao Pepe Aquino u 75. minuti, a konačnih 5-0 postavio je Danny Namaso u 90. minuti. Sporting je iskoristio poraz Benfice i 3-2 pobjedom protiv Farensea izbio je na vrh ljestvice. Sporting je poveo 2-0 golovima Daniela Bragance (11) i Viktora Gyokeresa (29), no Farense je u uspio izjednačiti preko Mohameda Belloumija (32) i Ze Luisa (50).

VEZANI ČLANCI:

Pobjedu lisabonskom sastavu donio je Pedro Goncalves pogotkom u 53. minuti. Sporting sada vodi sa 59 bodova i susretom manje, Benfica je druga sa 58 bodova, dok Porto na trećoj poziciji ima 52 boda. Četvrta je Braga sa 49 bodova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije