Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
finale lige prvakinja

Viborg obranio naslov europskih prvakinja

Rukomet
15.05.2010.
u 22:18

Rukometašice danskog Viborga pobijedile su rumunjski Oltchim iz Valcee s 32:31 u uzvratnoj utakmici finala Lige prvakinja odigranoj u Bukureštu.

Time je Viborg potvrdio uvjerljivu pobjedu u prvoj utakmici odigranoj u Herningu s 28:21. Pokazalo se da je to bila nedostižna prednost, te da su optimističke izjave o nadoknađivanju te razlike koje su u oči uzvrata stizale iz redova Otlchima bile ipak nerealne.

Naime, ukupni trijumf Viborga u Bukureštu niti u jednom trenutku nije došao pod znak pitanja. Igračice danskog kluba su od početka do kraja kontrolirale dvoboj i držale rezultatsku prednost. U prvom dijelu uspjele se se odlijepiti na 13:10, a na odmor su otišle s prednošću 16-15. U nastavku je Viborg poveo i s 5 golova razlike, 22:17, a Oltchim je promjenom obrane na 4-2 uspio dostići prednost gošći i izjednačiti na 28:28, ali to je bilo i sve što su domaće rukometašice napravile.

Na kraju je Viborg pobijedio i u Bukureštu s 32:.31, te je s ukupnih 8 golova razlike potpuno zasluženo osvojio svoj treći naslov prvakinja Europe, a drugi zaredom. Oltchim se nije uspio dokopati svoje prve najveće titule.

Ljevoruka 32-godišnja Njemica Grit Jurack bila je najbolja igračica Viborga u Bukureštu, zabila je čak 11 golova. Rumunjka Cristina Varzaru dodala je 6, a Crnogorka Bojana Popović 5 golova. Popović je osvojila peti naslov europskog prvaka u karijeri. Prije prošlogodišnjeg s Viborgom, tri puta je slavila u drugom danskom klubu Slagelseu, pod trenerskom palicom glasovite Anje Andersen.

U domaćoj ekipi je najbolji strijelac bila Anastasiya Pidpalova sa 7 golova, ali pet ih je zabila iz sedmeraca.

Viborg se sa trećim naslovom po tom kriteriju izjednačio s Radničkim iz Beograda i danskim Slagelseom, a nadostižni na vrhu su kijevski Spartak s 13 i austrijski Hypo s 8 naslova europskih prvakinja.

 

Rukomet, Liga prvakinja, uzvratna utakmica finala:

Oltchim – Viborg 31-32 (prva utakmica 21:28)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije