Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KREĆE KHL

Vesce: Ne bojimo se nikoga, ni CSKA

'17.08.2013., Maribor - 4. Pripremna utakmica izmedju KHL Medvescak i ruskog Vitjaza iz Cehova. Luke Walker.  Photo: Petar Glebov/PIXSELL'
'Petar Glebov/PIXSELL'
04.09.2013.
u 09:00

– Spremni smo za prvu utakmicu protiv CSKA. Nikoga se ne bojimo, zašto i bismo, pa ipak je većina nas igrala i u najjačoj ligi svijeta NHL-u. Ne tražimo ispriku ni u tome što imamo potpuno novu momčad – kaže Vesce.

Utakmicom prošlogodišnjeg pobjednika Dinamo Moskve i finalista Traktora (17.30 sati, Sportklub) počinje šesta sezona KHL-a. Sezona u kojoj će predstavnika u KHL-u imati i Hrvatska. Amerikanac Ryan Vesce jedan je od petorice igrača u svlačionici Medveščaka s iskustvom u KHL-u. Igrao je dvije sezone (2010.-12.) za Torpedo iz Nižnji Novgoroda.

Plaća uvijek bila na vrijeme

– Spremni smo za prvu utakmicu protiv CSKA (petak 6. rujna, 17.15, Dom sportova). Nikoga se ne bojimo, zašto i bismo, pa ipak je većina nas igrala i u najjačoj ligi svijeta NHL-u. Ne tražimo ispriku ni u tome što imamo potpuno novu momčad – kaže Vesce.

Napadač medvjeda nije siguran imaju li momčad za doigravanje.

– Iskreno, ne znam kakve su druge momčadi. Važan će biti početak sezone, on će puno toga odrediti.

U dvije sezone ruske lige doživio je samo lijepa iskustva.

– Nisam imao problema kao neki drugi Amerikanci. Bilo mi je lijepo u Torpedu, uvijek su mi sve platili na vrijeme.

Kao najbolje momčadi Vesce je izdvojio CSKA (najtrofejnija ruska momčad s čak 32 naslova prvaka SSSR-a i Rusije, 20 europskih naslova, ali bez ijednog u KHL-u) i SKA, a o gostovanjima kaže:

– Naporno je što su putovanja jako česta i to s jednog na drugi kraj Rusije. Ma svaka gostujuća utakmica u Rusiji je doslovno bitka.

Naglasio je različitost lige.

– Neke su dvorane stare i hladne, a neke poput one u Minsku nimalo ne zaostaju za onima u NHL-u.

Kaže da se u svlačionici i te kako razgovara o ozračju koje ih čeka u petak.

– Znamo da će biti ludnica u dvorani, jedva čekamo to doživjeti.

Čuvajte leđa medvjedima

Inače, za utakmicu protiv CSKA u prodaju će danas biti pušteno još 30 ulaznica po cijeni od 150 kuna, i to za tribinu koja će biti odmah iza klupe medvjeda. Akcija se zove \"Čuvajte leđa svojih medvjeda\", a zasad je potvrđeno da će se tih 30 ulaznica moći kupiti za prve četiri domaće utakmice. Svi navijači Medveščaka sa svojim ljubimcima mogu se družiti danas od 19 sati ispred Doma sportova kada će biti spektakularno predstavljanje momčadi.

>> \'Nisam vjerovao da će Medveščak u KHL, pa sam otišao u Graz\'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije