Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cedevita protiv Armanija

Mršić: Zbog Repeše nisam nogometaš već košarkaš

Veljko Mršić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
10.12.2015.
u 13:43

Zanimljivo je da je Repeša svoje prve trofeje osvojio sa mnom kao igračem. Sa mnom je prvi put bio pionirski prvak BiH, a potom i seniorski prvak Hrvatske, ističe Mršić Sudbina je htjela da Mršić mora izravno nadmudriti svog mentora Repešu da bi Cede

Osim tri naša reprezentativca, što bivša što sadašnja (Simon, Lafayette, Barać), navijači Cedevite sutra će u dvoboju s Armanijem moći pozdraviti i svog dojučerašnjeg prvog trenera Jasmina Repešu. S njim će se srdačno pozdraviti i njegov bivši pomoćnik Veljko Mršić, danas njegov nasljednik na kormilu hrvatskog prvaka.

Jasko mi je puno pomogao

No, nakon toga uslijedit će bespoštedna strateška bitka između učitelja (Repeša) i učenika (Mršić) kojima se sportska sudbina poigrala pa ih je navela na presudni međusobni okršaj za plasman u euroligaški Top 16.

– Kada se to događa između ljudi koji se jako dobro poznaju, koji su prijatelji, dvojak je to osjećaj. S druge strane, lijep je osjećaj kada do toga dođeš na ovoj razini. Nije to međužupanijska liga, nego Euroliga, što govori da smo obojica nešto postigli – ističe Veljo koji se s Jaskom jako dobro poznaje već 30 godina.

– Sredinom 80-ih Jasko me u Čapljini godinu dana natjeravao po gradu da se ostavim nogometa i treniram košarku i na koncu me i uspio nagovoriti. Bio mi je prvi trener u pionirima Borca, poslije mi je bio glavni trener u seniorima Cibone te šef stručnog stožera u Cedeviti.

Iz tih početničkih dana Mršić i danas pamti jednu Repešinu "odgojnu mjeru".

– Kada sam na treningu radio nešto površno, Jasko mi je rekao: "Budeš li tako radio, nikad protiv Divca nećeš zabiti". I ne pomišljajući da ću ja ikada igrati protiv Divca, ja sam se nasmijao, a on me kaznio sa 100 skokova. Četiri godine poslije ja sam, u dresu Cibone, doista zaigrao protiv Divca.

Nedugo nakon što je 2013. preuzeo Cedevitu, Repeša je o svom pomoćniku Mršiću počeo govoriti kao o legitimnom nasljedniku.

– Puno su mi pomogle te dvije godine uz Jaska. Davao mi je dosta prostora za rad, a i zbog njegovih izborničkih obveza dva sam ljeta ja vodio pripreme momčadi. Kada si u zavjetrini, a pomoćni trener to jest, neke stvari možeš bolje vidjeti nego kada si prvi trener jer on je uvijek pod stresom. Iz tog drugog plana možeš bolje razlučiti što je dobro od onoga što nije i tako stvarati neki svoj stil.

S obzirom na to da je Repeša poznat kao veliki detaljist u pripremi utakmice, očekuje li Mršić neki udarac u slabo mjesto?

– Teško mi tu jedan drugoga možemo iznenaditi jer na koncu su igrači ti koji provode to što smo mi zacrtali. Mi smo tu samo usmjerivači. Dakako, Jasko jako dobro zna vrline i mane većine naših igrača jer ih je dvije godine trenirao i sigurno će probati napasti naše slabe točke.

Više od toga što smjera Repeša Mršića zabrinjava u kakvom će se stanju iz SAD-a vratiti njegov najbolji igrač Jacob Pullen. Prvi strijelac momčadi još u petak otputovao je u Chicago, na bakin sprovod, a trebao se vratiti u utorak, ali nije.

Zbog mise u ponedjeljak koja je, kako on kaže, kasnila, on je zakasnio na jedan, a potom i na drugi let pa se nadam da će doći do utakmice. Tek ću u četvrtak vidjeti u kakvom će stanju doći. Bakina smrt, koja se dogodila prošli tjedan, ne bi smjela biti problem, koliko to mogu biti netreniranje i vremenska razlika. S druge strane, Walker je trenirao u srijedu i bit će u sastavu ako ne bude nekih pogoršanja.

Pullen zakasnio na avion

Kakvog Pullena trener očekuje?

– Jedno je kada je tu, pod kontrolom, a drugo je ovo. Nisam očekivao ni da će zakasniti na zrakoplov u povratku, ali je zakasnio i zato pušem na hladno. Treba biti oprezan i nikad presiguran.

Isto vrijedi i za dozvoljeni poraz do osam koševa razlike koji još uvijek vodi Cedevitu u Top 16.

– Uopće ne razmišljamo o tome. Cilj nam je u ovoj utakmici pobijediti i zato ćemo pokušati usporiti utakmicu, svesti je na što manji broj koševa. Osim toga, njima su se u sastav vratili Mačvan i Gentile i svi će oni zacijelo doći jako motivirani, znajući što im ova utakmica donosi ili oduzima – zaključio je Mršić.

>>Moramo razmišljati samo o pobjedi jer jedino tako ćemo proći dalje

Komentara 2

BA
barbaizamerike
14:25 10.12.2015.

ha ha

KA
kalla1911
09:38 11.12.2015.

ako izgubis od repese ubij se...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije