Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna - Veljko Mršić

Od Ante Tomića sam očekivao više, mora se popraviti

Ante Tomić
Sanjin Strukic/Pixsell
06.09.2015.
u 10:30

Moramo u sljedećim utakmicama pronaći i pravo rješenje na mjestu organizatora igre.

Očekivano slabiji početak naših košarkaša. Puna dvorana, dobra atmosfera, domaći parket, sve je to uvjetovalo na nervozni početak. Prva tri napada nismo ni pogledali prema košu. Sve te lopte završile su ili u autu ili u rukama Slovenaca. Trajalo je to dobrih 15, 16 minuta. Onda smo počeli dobro igrati ulaskom dvojice igrača s klupe, Krunoslava Simona i Luke Žorića.

Obojica su sjajno odigrali napadački dio igre i za njih slovenska obrana nije imala previše rješenja. Još je Žorić sjajno igrao i u obrani. Borio se, skakao za svakom loptom. Pohvalio bi i mladog Maria Hezonju, nije bio loš ni Dario Šarić. Od Ante Tomića sam očekivao više i on se mora popraviti u sljedećim utakmicama. Moramo u sljedećim utakmicama pronaći i pravo rješenje na mjestu organizatora igre. Tu mislim da se kapetan Roko Ukić jednostavno mora nametnuti kao vođa na toj poziciji. Protiv Slovenije smo dozvolili previše otvorenih šuteva, previše su nam radili višak igrom jedan na jedan. To moramo popraviti večeras protiv Grčke koja na poziciji četvorke nema tako izrazitog šutera kojeg bi se trebali pribojavati.

Ne znam što će biti sa Bojanom Bogdanovićem. Bez njega će sve ići puno teže. Samo da ne bude imao dužu stanku. Već je imao stanku od nekoliko dana zbog ozlijede skočnog zgloba. Zbog te stanke imao je i loš ulazak u utakmicu. Bojim se da bi ga nova stanka potpuno izbacila iz ritma. Ne znam što je bilo sa Markom Tomasom. On je bio najavljen čak u početnoj petorci, a onda nije odigrao niti jednu minutu. To je igrač koji će nam svakako trebati na ovom prvenstvu,.

Danas igramo sa Grcima koji su po meni puno bolja momčad od Slovenije. Vidjelo se to i u srazu sa Makedoncima. Mučili su se na početku, ali su na kraju rutinski priveli utakmicu kraju. Protiv njih ne smije biti puno pogrešaka koje sam vidio protiv Slovenije. Treba igrati puno jaču, agresivniju obranu i ne dozvoliti Grcima lake i otvorene šuteve.

>> Pobjeda na terenu pa 'zmaga' i na tribinama

>> Bojan Bogdanović je povraćao, liječnici su mu zabranili igrati

>> Startali smo pobjedom! Hrvatska u punoj Areni svladala Sloveniju

>> Evo tko je sve od poznatih došao na utakmicu Hrvatske i Slovenije

Komentara 2

DU
Deleted user
16:17 06.09.2015.

Sve velike reprezentacije (za promjenu i nasa) kako turnirnir odmice se uigravaju i postaju sve bolje...nakon dugo vremena ovo mirisi na dobro.....

Avatar Point_of_view
Point_of_view
07:59 07.09.2015.

Tomic je visok 217 cm i zbog toga mi nije jasno, zasto uvijek pod kosem ide na polaganje, umjesto da malo skoci i zakuca loptu. Protiv Grka je tako promasio dva cista zicera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije