Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGLEDAJTE KOJI JE

Veliki skok Hrgovića na rang ljestvici, ispred njega još samo boksačka elita

Filip Hrgovic v Zhilei Zhang
Andrew Couldridge/REUTERS
21.08.2022.
u 15:02

Filip u zadnje vrijeme slovi za jednog od boksača koje drugi borci najviše izbjegavaju. S jedne strane je predstavljao veliku prijetnju i visok rizik za one slabije rangirane, a s druge strane nije bio profitabilan za visoko rangirane teškaše.

Nakon velike pobjede protiv Zhileija Zhanga, Filip Hrgović je osigurao mjesto obaveznog izazivača za IBF-ovu titulu svjetskog prvaka koju i dalje drži Oleksandr Usik nakon što je slavio i u revanšu protiv Anthonyja Joshue.

Filip u zadnje vrijeme slovi za jednog od boksača koje drugi borci najviše izbjegavaju. S jedne strane je predstavljao veliku prijetnju i visok rizik za one slabije rangirane, a s druge strane nije bio profitabilan za visoko rangirane teškaše. Zbog toga je izgubio svoj nekadašnji dobar plasman na rang ljestvicama. No sada se vraća prema vrhu.

Iako je Kinez Zhang sve iznenadio i El Animalu pružio težak izazov, Hrga je ipak slavio što mu je donijelo skok na BoxRec ljestvici za 22 mjesta. S 36. mjesta popeo se na visoku 14. poziciju.

Ispred njega se trenutno nalazi sama boksačka elita među kojima su i najbolji Usik, Joshua, Fury, Wilder, Whyte, Parker. Zanimljivo je da unatoč velikoj pobjedi protiv Joshue, svjetski prvak Usik nije uspio zauzeti prvo mjesto na ljestvici. To mjesto i dalje drži Kralj Cigana, Tyson Fury koji je najavio svoj povratak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije