Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krivotvorili potpise

Veliki problemi za Kukoča! Optužio je švicarsku banku za krađu 11 milijuna dolara

Split:  Bivši hrvatski košarkaš i legenda Chicago Bullsa Toni Kukoč
Milan Sabic/POSEBNA PONUDA
01.09.2022.
u 09:28

Zola i Banfi optuženi su da su u tri godine ostvarili više od 300 transakcija i Kukoču ukrali 11 milijuna dolara

Bivši hrvatski košarkaški reprezentativac i trostruki NBA prvak s Chicago Bullsima Toni Kukoč nalazi se u problemima zbog odnosa sa svojim financijskim partnerima.

Naime, Kukoč je odlučio tužiti EFP International banku, bivšu Banku Svizzeria Italiana (BSI), tvrdeći da je švicarska banka radila s njegovim financijskim savjetnikom 2004. i da su mu uzeli novac, prenosi portal Basketnews.

Za Kukoča je sve financijske poslove od 1991. do 2004. vodio Paolo Banfi s kojim nije imao problema. No, kako navodi u optužnici, Banfi se udružio s novim osobnim bankarom slavnog košarkaša Paolom Zolom kako bi zajedno ukrali novac.

Kukoč ih tereti da su krivotvorili njegov potpis na dokumentima za hipoteku hotela u Luganu.

– Dokumenti navodno pokazuju da je Kukoč potpisao neke od hipotekarnih dokumenata u Luganu, u Švicarskoj, u prosincu 2006. Međutim, Kukoč u to vrijeme nije bio u Luganu u Švicarskoj i nikada nije potpisao dokumente – stoji u tužbi.

Hipoteka na hotel iznosi oko 7,5 milijuna dolara, a Kukoč ih tereti da su neovlašteno uzeli ukupno 11 milijuna dolara. Ostale optužbe uključuju pomaganje i poticanje građanske krađe te kršenje raznih ugovora. Zola i Banfi optuženi su da su u tri godine ostvarili više od 300 transakcija i ukrali 11 milijuna dolara.

Kukoč je pokušavao tražiti pravdu na švicarskim sudovima, ali bez uspjeha. Navodi se da švicarske banke "imaju dugu povijest ugodnog odnosa sa švicarskim sudovima, zakonodavcima i kreatorima politike".

>> Pogledajte i video: Ivica Kostelić o svojoj velikoj karijeri

Komentara 25

LI
LikaDika
11:21 01.09.2022.

Ako ih je tuzio americkom sudu ima nade da dobije svoje ali ako je svicarskom onda neka zaboravi na sve.Svicarski sudovi u ovakvim slucajevima su gori od balkanskih.

Avatar HrvatskiZmaj
HrvatskiZmaj
10:09 01.09.2022.

Sami problemi...i kad imaš i kad nemaš 🤔

FR
franjo
11:12 01.09.2022.

Pohlepa za novcem je prokletstvo. Nikad dosta. Ali svima će biti dosta 2m ispod zemlje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije