Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TVRDI STRUČNJAK

Veliki preokret u slučaju optuženog Hrvata. Odgođeno je suđenje zbog straha od pobjede vatrenog

Nastavlja se su?enje u slu?aju dopinga profesionalnom nogometašu HSV-a Vuškovi?u
Frank Rumpenhorst/DPA
08.03.2023.
u 09:40

21-godišnji vatreni bori se zakonskim putem kako bi dokazao kako je nevin u vezi teških optužbi

Nogometaš njemačkog drugoligaša HSV-a i član mlade reprezentacije Hrvatske, Mario Vušković, optužen je za korištenje dopinga, a sada je prema informacijama njemačkih medija suđenje odgođeno.  U utorak navečer predsjednik suda najavio je da će se suđenje odgoditi za tjedan dana. Tako je događaj prebačen za 17. ožujka u Frankfurtu, a predsjednik DFB-ovog sportskog suda, Stephan Oberholz, opravdava odgodu za petak novim materijalom obrane.

- Igračev odvjetnik podnio je novi, opsežni podnesak u ponedjeljak, koji također sadrži četiri nove, dodatne procjene znanstvenih konzultanata kao prilog. Potrebna pravovaljana rasprava o tome ne bi bila moguća za kontrolno povjerenstvo DFB-a i sportski sud prije tog datuma - rekao je Oberholz. 

Na zadnjoj raspravi, Vuškovićevi odvjetnici doveli su četiri priznata stručnjaka u tom području koja su ocijenila doping test 'lažno pozitivnim'. 

EPO specijalist dr. Jean-Francois Naud je dobio zadatak da pripremi još jedno izvješće s C-uzorkom zbog određenih sumnji suca Oberholza.. No Kanađanin je dio WADA-ine agencije, te je poput ostalih odbio to napraviti. Umjesto toga, potvrdio je rezultate svojih kolega, također je istaknuo da C-uzorak nije predviđen statutom WADA-e. Organizacija je iz istih razloga odbila i usporedbu DNK koju je Vušković ponudio odmah na početku procesa.

Stroga procedura je na televiziji ARD kritizirao njemački stručnjak za doping Hajo Seppelt.

- WADA se drži svojih propisa s A i B uzorcima. Boje se da će cijeli antidopinški sustav inače biti stavljen pod povećalo - istaknuo je stručnjak. 

Ključne riječi

Komentara 7

ZE
ZedR
08:22 09.03.2023.

Juma, pišeš bezvezarije. Berri je sve napisao točno. Zamisli da liječnici pocnu uz standardne analize urina, raditi i DNA analizu kako bi dokazali da je taj uzorak zaista uzorak osobe čije ime piše na čašici. 😂😂Nepotrebna glupost

BE
Berri
15:11 08.03.2023.

Odvjetnici mladom Vuškoviću daju lažnu nadu i "otimaju" mu lovu. Najprije nije dobro znao dobro njemački jezik i razumio upute, nakon toga nije bio upoznat sa svojim pravima (a potpisao je da nema primjedbe), onda je tvrdio kako čašica kojuju je dobio za davanje urina nije bila propisno zatvorena tj. da je bila kontaminirana, pa je bila greška na poligrafu, onda su mu nezakonito uzeli računalo, sada je nalaz "lažno pozitivan". Do kada će mijenjati obranu? Nagodi se, odsluži svoje, treniraj i vrati se u Hajduk!

DM
drazen.muhvic
10:59 08.03.2023.

Naslov vam nema veze sa činjeničnim stanjem! I suđenja poznatijim dopingašima od njega su bila odgađana i prolongirana zbog prikupljanja dokaza i ostalih stvari vezanih uz sam postupak...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije