Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UMJESTO FURYJA

Veliki preokret: Hrgović će se ipak boriti s Usikom?

Zagreb: Filip Hrgović uoči borbe protiv Scotta Alexandera
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
03.02.2024.
u 22:05

Usikov promotor Aleksandar Krasjuk uvjerava saudijske organizatore da ne otkazuju priredbu nego da ponude hrvatskom boksaču financijsku ponudu koju neće moći odbiti

Premda je medijima prostrujila vijest o otkazivanju priredbe na kojoj je, 17. veljače, glavna borba večeri trebao biti okršaj izmešu Oleksandra Usika i Tysona Furyja, čini se da organizatori ipak pokušavaju spasiti priredbu. Dakako, bez ozlijeđenog Furyja ali sa zamjenskim borcem pri čemu je, po promotoru ukrajinskog teškaša, najlogičnije rješenje upravo Filip Hrgović.

- Hrgović je jedina opcija koju imamo budući je on i IBF-ov obvezni izazivač. Ako se Usik ne bude borio s obveznim izazivačem, IBF će mu oduzeti naslov i to je razlog zašto smo s Hrgovićem sada u pregovorima. Njegovi ljudi tvrde da bi mogao uskočiti ako bude zadovoljan s komercijalnom stranom i to je apsolutno pozitivna vijest za sve uključujući i organizatore - kazao je Oleksandr Krasjuk koji je ovako odgovorio na tvrdnju o tome da Hrgović nije imao dovoljno vremena da se pripremi za ovakvo što:

- Vitalij Kličko je prihvatio borbu s Lennoxom Lewisom 12 dana prije. Hrgović je profesionalac koji je, koliko saznajem, u treningu i ovo mu je prilika da se domogne tri pojasa.

Krasjuk ističe da on čini sve da se priredba i održi i da u njenu isplativost uvjeri saudijske organizatore:

- Vjerujem da ćemo sve znati u 48 sati. Ako vam se ne gleda borba Usik - Hrgović vi možete vratiti novac ljudima za ulaznice ali im ne možete vratiti novac za plaćene hotele i avionske karte i slično.

Ono što je sigurno jest da je Hrgović voljan prihvatiti borbu bez obzira što u nju ne bi ušao potpuno spreman. A koliko bi mu to bio pametan potez, s obzirom na teško stečeni status prvog izazivača, pokazat će vrijeme i borba s Usikom ako se ona dogodi.

 

Komentara 4

PA
pan-am
22:53 03.02.2024.

Ajmo Hrga !!!

AR
arf
17:37 04.02.2024.

Bojim se da opet ništa ni od toga. Daj Bože da se održi taj meč. Ali previše se boje Hrge i to je to. Ajmo Hrga, ne daj se!!!!!

KU
Kujttim
16:57 04.02.2024.

Hrgović nije ni u kakvim kombinacijama. Jednostavno, čovjek je potpuno marketinški nezanimljiv i u profesionalnoj karijeri nije pokazao ništa više od više osrednjosti. Dakle, njegova profesionalna karijera je na 3+ i to nategnuto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije