Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USKORO NOVA SEZONA

VELIKI NBA KVIZ: Provjerite svoje znanje o najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu

NBA: Preseason-Detroit Pistons at Dallas Mavericks
Foto: Jerome Miron/REUTERS
1/8
21.10.2023.
u 09:09

Još nas samo nekoliko dana dijeli od početka nove i uzbudljive sezone, a za vas smo sastavili kviz o sadašnjim, ali i prošlim zvijezdama, momčadima te zanimljivim pojedinostima iz najjače košarkaške lige na svijetu

Nova sezona na američkim parketima je pred vratima. Sezona 2023.-24. bit će ukupno 78 u povijesti, a početi treba 24. listopada i trajati sve do lipnja iduće godine kada će se igrati utakmice finala. 

Zvijezde NBA preko Atlantika doista imaju zvjezdani status, a cijela liga stvara milijarde u prihodima - 10 milijardi dolara u 2022. godini. Među zvijezdama lige su bili i Hrvati.

Tako se tamo još uvijek rado prisjećaju majstorija Dražena Petrovića i Tonija Kukoča, a trenutno su u ligi aktivni Bojan Bogdanović u dresu Detroit Pistonsa, Dario Šarić za Golden State Warriorse, Ivica Zubac za Los Angeles Clipperse te Luka Šamanić u dresu Utah Jazza.

VEZANI ČLANCI:

Velike zvijezde postali su i košarkaši iz susjednih zemalja. Osobito se ističu Nikola Jokić koji je svoje Denver Nuggetse doveo do pobjede u finalu i osvajanja naslova prvaka te Luka Dončić koji je apsolutna zvijezda Dallas Mavericksa.

GALERIJA Jokić s kćerkom šetao gradom: Oduševljeni mještani prilazili mu i pozdravljali ga

NBA: Preseason-Detroit Pistons at Dallas Mavericks
1/25

Još nas samo nekoliko dana dijeli od početka nove i uzbudljive sezone, a za vas smo sastavili kviz o sadašnjim, ali i prošlim zvijezdama, momčadima te zanimljivim pojedinostima iz najjače košarkaške lige na svijetu. 

VIDEO Tek mu je 12 godina, a  zabio je Ciboni 73 koša, neki mu već tepaju da bi mogao biti hrvatski Dončić

Komentara 1

MO
montello
09:44 22.10.2023.

samo sam pogrijesio najvise mvp nagrada mislio jordan a ipak je bio kareem;)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije