Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODGOVOR NA KRITIKE

Velike promjene u skijanju: Ukida se disciplina u kojoj je Zubčić osvojio srebro

Filip Zubčić
Goran Razić
04.05.2021.
u 17:53

Kombinacije za muškarce i žene, kao i mješovito ekipno natjecanje, koje će se održavati u paralelnom formatu, planirane su u olimpijskom programu za Peking 2022.

Nacrti kalendara Svjetskog skijaškog kupa za sljedeću sezonu ne sadrže utrke alpske kombinacije i paralel-slaloma, a konačna potvrda se čeka na kongresu FIS-a u lipnju.

Prema medijskim izvještajima, u kalendaru nema paralelnih ili kombiniranih natjecanja, te bi discipline stoga trebale biti ukinute po nalogu FIS-ovih

Kombinacije za muškarce i žene, kao i mješovito ekipno natjecanje, koje će se održavati u paralelnom formatu, planirane su u olimpijskom programu za Peking 2022.

U prošloj sezoni, zbog pandemije, u Lechu je bila samo jedna paralelna utrka, a kombinacije nije bilo.

Na Svjetskom skijaškom prvenstvu u Cortini d'Ampezzo, međutim, održane su i alpska kombinacija i paralelni veleslalomom, u kojem je Filip Zubčić osvojio srebro.

Međutim, posebno nakon paralelnih natjecanja, FIS se suočio s oštrim kritikama zbog načina i provedbe, s obzirom na činjenicu da je jedna staza bila izrazito brža.

Komentara 1

SC
saff_cenzuriran
18:57 04.05.2021.

ma naravno da se ukida dok austrijanci ne budu našli nekog štakora koji može biti dobar u toj disciplini

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije