Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKAV CIRKUS

Velika sramota za FIBA-u: Hrvatskoj legendi ne priznaju rekord kojeg je ponovio Poljak u izbacivanju Slovenije?!

Hrvatska košarkaška reprezentacija u prijateljskoj utakmici svladala BiH sa 88:75
Goran Kovacic/PIXSELL
15.09.2022.
u 14:10

U sjajnoj utakmcii četvrtfinala, Poljska je svladala Sloveniju i postala najvećih hit turnira u Berlinu.

Ogroman propust napravila je FIBA, međunarodna košarkaška organizacija, velika nepravda je nanesena legendarnom Hrvatu.

No, idemo redom, poljski košarkaš Mateusz Ponitka odigrao je vjerojatno svoju najbolju utakmicu u karijeri, a usput je upisao i triple-double učinak od 26 koševa, 16 skokova i 10 asistencija. Šokirao je europske prvake Sloveniju, izbacio Dončića i društvo iz borbe za medalju te donio izborniku Miličiću povijesni rezultat.

FIBA je nedugo zatim na Twitteru objavila podatak da su još samo dva košarkaša upisali ovaj učinak na europskoj smotri.

Prvi je bio naš ponajbolji igrač u povijesti 'loptanja pod obručima', Toni Kukoč, koji je to ostvario 1995. godine na utakmici protiv tada slabašne Finske uz učinak od 15 koševa, 12 skokova i 11 asistencija. Drugi je bio malo poznati Rumunj Andrei Mandache koji je 2017. na utakmici s Crnom Gorom upisao 14 koševa, 10 skokova i 12 asistencija.

 

 

No, to nije sasvim točno, još jednom igraču je to uspjelo, a radi se o bivšem hrvatskom centru i NBA-evcu Stojku Vrankoviću! Donedavni predsjednik HKS-a  je na Eurobasketu 1993. u Njemačkoj  na utakmici protiv Grčke za treće mjesto, ostvario učinak od 12 koševa, 13 skokova i 10 blokada. 

FIBA se pravda kako nema službene podatke starije od 1995. godine, što je zapravo veliki gaf, jer ih ima njemački Savez?! 

Košarkaški povjesničar Tomislav Pakrac objavio je službenu statistiku te utakmice iz 1993. godine. 

 

 

>> Hrvatska u infarktnom finalu svladala Mađarsku i postala prvak Europe!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije