Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVRATAK LEGENDE

Večernji doznaje: Veselin Vujović vratio se u hrvatski rukomet! Preuzeo je najvećeg Zagrebovog rivala

Veselin Vujovi? više nije trener PPD-a Zagreb
Goran Stanzl/PIXSELL
26.02.2024.
u 11:36

Vujović je u bogatoj trenerskoj karijeri trenirao Ciudad Real, Vardar, Zagreb, Koper i Al Sadd, a bio je izbornik Slovenije te Srbije i Crne Gore.

Crnogorski stručnjak Veselin Vujović vraća se u hrvatski klupski rukomet, doznao je Večernji list. Ovo mu je drugi puta da će trenirati jedan klub u Hrvatskoj, sada je preuzeo momčad našičkog Nexea, a prije toga je sjedio na klupi Zagreba s kojim je ostvarivao sjajne rezultate i svima ostao u dobrom sjećanju. Nexe je najveći rival Zagreba za osvajanje titule prvaka Hrvatske, a u Europskoj ligi ima dobre šanse za izravan prolazak u četvrtfinale jer se nalazi na drugom mjestu svoje skupine iza Skjerna s pet bodova. 

GALERIJA Veselin Vujović vraća se u hrvatski rukomet

Veselin Vujovi? više nije trener PPD-a Zagreb
1/5

Vujović je u bogatoj trenerskoj karijeri trenirao Ciudad Real, Vardar, Zagreb, Koper i Al Sadd, a bio je izbornik Slovenije te Srbije i Crne Gore, odnosno Irana s kojim je ostvario povijesni plasman na svjetsko prvenstvo. Sada će preuzeti našičkog prvoligaša koji se rastao s Brankom Tamšeom, a klupu je privremeno preuzeo klupski svjetnik Kasim Kamenica. 

Na klupi makedonskog Vardara osvojio je prvo izdanje SEHA lige, a onda je u listopadu 2016. godine stigao na klupu zagrebaša gdje se zadržao do rujna 2019. godine kada je dobio otkaz zbog četiri uzastopna poraza u Ligi prvaka. 

VEZANI ČLANCI:

– Ovog se puta ničim izazvano pojavilo moje ime kao jednoga od kandidata za izbornika hrvatske rukometne reprezentacije. Niti sam se gurao, niti sam razmišljao o toj poziciji. Ne znam zašto me prvi kao kandidata spomenuo Nenad Kljaić i tako je sve krenulo. Valjda je to rekao iz straha... Naravno da godi činjenica da sam u svim anketama, kada se pitalo čitatelje tko je najbolji izbor, visoko plasiran. Ali, ne zamaram se razmišljanjima hoću li ili neću biti izbornik Hrvatske. Samo mi je žao što su neki poput Kljaića i Metličića tako ružno reagirali na spomen mog imena – rekao je u razgovoru za Večernji list nakon što je smijenjen Goran Perkovac. 

U RK Zagreb se nakon četiri godine pak vraća Zlatko Horvat (39). Zagreb je napustio 2020. godine, nakon čak 18 godina igre za klub. Otišao je u Metalurg Skopje da bi zatim završio u mađarskom Dabasu. Navijačima Zagreba dobro poznato desno krilo sada se vraća u kući.

Komentara 13

Avatar rubinet
rubinet
12:46 26.02.2024.

RK Nexe mi je do danas bio tako simpatičan klub. Skoro pa drag. Bio. A sad ću pronaći neki novi. Možda Sesvete? Poreč? Dubrava? Trogir?

Avatar markoii123
markoii123
11:13 27.02.2024.

Bravo Nexe,odličan potez.

Avatar The_Lacrdion_ZG
The_Lacrdion_ZG
20:05 26.02.2024.

Nexe mi je od sada potpuno negdje drugdje! Ali, drago mi je radi mnogih drugih klubova...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije