Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
godišnje nagrade i priznanja HZSN-a

Večernjakovom novinaru Antonu Filiću priznanje za feljton o Davisovu kupu

storyeditor/2022-04-12/Filic2.jpg
13.04.2022.
u 16:15

"Drago mi je da je feljton prepoznat kao hvalevrijedna novinarska forma koja može ispričati priču o nekim davnim godinama i o nekim davnim uspjesima, ali bez kojih ne bi bilo ni ovih današnjih, konkretno u tenisu"

Dugogodišnji novinar Večernjeg lista Anton Filić dobitnik je Priznanja za feljton Hrvatskoga zbora sportskih novinara dok je Nagradu za životno djelo dobio Zoran Kovačević, bivši novinar, urednik (SN Revije i Radio Cibone), autor brojnih knjiga i publikacija te sportski dužnosnik. Njima, kao i ostalim laureatima za 2021. godinu nagrade su uručene na svečanosti u Novinarskom domu nakon što je HZSN odradio svoj 36. Sabor.

Nagrada i Stipkoviću

"Feljton kao na neki način izumrla novinarska forma oživio je na stranicama Večernjeg lista, a Filić je u priči o hrvatskim mušketirima pokazao kako Hrvati imaju bogatu tenisku tradiciju i podsjetio nas na neke od najvećih uspjeha u Davisovu kupu iz vremena kad su za reprezentaciju (tadašnje Jugoslavije) igrali Franjo Punčec, Josip Palada, Franjo Kukuljević i Dragutin Mitić", stajalo je između ostaloga u obrazloženju priznanja.

Filić na sve to kaže:

- Drago mi je da je feljton prepoznat kao hvalevrijedna novinarska forma koja može ispričati priču o nekim davnim godinama i o nekim davnim uspjesima, ali bez kojih ne bi bilo ni ovih današnjih, konkretno u tenisu. U tom smislu zahvaljujem svojim urednicima što su mi dali prostor i podršku za tu našu tenisku bajku, a napose Vladi Barišiću, jednome od urednika nedjeljnog broja - ustvrdio je Anton Filić.

Komentator Hrvatske televizije Stjepan Balog dobio je priznanje za televizijski projekt, emisiju o Europskom nogometnom prvenstvu Europeo, dok je Ivan Ljubić s Hrvatske nogometne televizije dobitnik priznanja za TV prilog. Branko Stipković dobio je priznanje za priču povodom 50. obljetnice malog NK Pribića i o najvećem čovjeku toga kraja kardinalu Franji Kuhariću, a Nenad Kosović iz Marko Polo Sporta priznanje za lokalno novinarstvo zbog izvještavanja sa sportskih događanja s područja otoka Korčule, Lastova i Mljeta te poluotoka Pelješca.

Glasnogovornik Nogometnog kluba Osijek Mario Mihić dobitnik je priznanja za press službu, dok je priznanje za publicistiku dobila knjiga 50 godina Kutije Šibica koju su uredili Anton Samovojska i Robert Šola iz Sportskih novosti, te Zvonimir Vukelić, bivši novinar i urednik Večernjeg lista.

Hrastić pomagao novinarima

Posebno priznanje HZSN-a dobio je veleposlanik RH u Japanu Dražen Hrastić koji je za vrijeme Olimpijskih igara u Tokiju pomogao hrvatskim novinarima, unatoč strogim pravilima japanske vlade, višekratnim otkazima smještaja i rigoroznim epidemiološkim mjerama.

Svečanosti su nazočili predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša i Siniša Krajač, državni tajnik u Ministarstvu sporta i turizma Tomislav Družak, ravnateljica Uprave za medije i razvoj kulturnih i kreativnih industrija u Ministarstvu kulture i medija Jasna Fila Vaniček, predsjednik Sportskog saveza grada Zagreba Vjekoslav Šafranić i drugi.

>> Predao se Gergievski, prvoosumnjičeni za brutalno ubojstvo Denisa Tota

 

Ključne riječi

Komentara 1

TR
Travno221
20:35 13.04.2022.

A zašto nema sportskog novinara godine? Jura Ozmec misli valjda da je to on, pa drugima ne dopušta tu počast...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije