Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bitka za vrh

Večeras prava poslastica: Messi vs. Falcao

'Atletico Madrid\'s Colombian forward Radamel Falcao reacts during the Spanish league football match Real Madrid CF vs Atletico Madrid at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on December 1, 2012.
'PIERRE-PHILIPPE MARCOU'
16.12.2012.
u 16:05

Lionel Messi je najbolji nogometaš današnjice, ove jeseni igra u fantastičnoj formi. A njegov najveći suparnik ovih dana nije Cristiano Ronaldo, već opasni kolumbijski 'pistolero' Radamel Falcao

U prvom velikom iskušenju prije dva tjedna na Santiago Bernabeu Radamel Falcao je pucao \'drvenim mecima\'. Gotovo da nije pipnuo loptu. Bila je to noć Cristiana Ronalda. Poraz Atletica protiv gradskog rivala Reala rezultatski je izražen s 2:0, no ako bismo to ocjenjivali kao Milka Babović, ocjene bi za umjetnički dojam bile još slabije. Može li večeras na Nou Campu (21 sat) u još važnijoj utakmici za madridski Atletico fantastični Kolumbijac ipak nešto zabiti? I na taj način biti konkurentan Lionelu Messiju, koji će gotovo sigurno postići pogodak. Ako gledamo statistiku, Messi je od 15 odigranih kola u 11 postigao pogodak. No, nije mu niti to bilo dostatno, pa je postigao jedan hat-trick, a na ostalih deset utakmica uvijek bi dvaput pogodio mrežu. U posljednjih pet utakmica bio je strijelac, na svakoj utakmici ruši neki novi rekord. Falcao je pak proteklog vikenda pet puta loptu poslao u mrežu Deportiva. Od šest Atleticovih.

Španjolski novinari već danima pišu da se kolumbijski nogometaš zapravo želi oprostiti od Atleticovih navijača na najbolji mogući način. Jer, na milimetar je od potpisivanja ugovora s Chelseom. Čelnici Atletica su nekoliko puta ove sezone ponovili: \"Ili ćemo prodati Falcaa ili ćemo \'ugasiti svjetlo i zatvoriti dućan\'.\" A Roman Abramovič je spreman za najatraktivnijeg strijelca današnjice izdvojiti 60 milijuna eura. I ako netko vrijedi vrtoglave milijune, iako su i ti najveći igrači preplaćeni, onda Falcao svakako spada u ovu skupinu najvrjednijih \'eksponata\'.

Lionel Messi je posve miran nakon što je sušio Müllerov rekord, koljeno mu je protekli vikend na trenutak samo zaštekalo. No, odmah je pokazao da mu ne treba \'podmazivanje\', zabio je dva gola u kupu protiv Cordobe. I poslao poruku Atleticovu treneru Diegu Simeoneu.

No, nije sve niti u Messiju i Falcau. I Tito Vilanova i Simeone pristali bi da Messi i Falcao ne zabiju samo da se osvoje bodovi. Jer to je bitka za vrh, Barca ima 43 boda, Atletico 37. Neka bude spektakl!

Komentara 4

O0
ozzy 01
16:24 16.12.2012.

Svaka cast Falcau,ne samo njemu, nego i Cristianu i Ibri, ali samo je jedan i neponovljiv, samo je jedan MESSI...

A2
Alien 222
17:27 16.12.2012.

Mesi je samo navikan i proglasen "kao" najboljim igracem !!! Pa on zna samo da pada po terenu !! On je za Rohnaldinija malena al' malecka maca !! nikad nece dostici taj nivo,a pogotovo ne sa svojim stalnim padanjem !!

PR
predator12
17:46 16.12.2012.

messi je u vrhu jer je barcelona iza njega, on je svjetski igrac, ali on nikada nece biti najveci dok ne povede argentinu dalje od pustih obecanja, falcao je opet umiruca vrsta napadaca, kojem je jedina deviza gol...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije