Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sudac

Vatrenom prijeti kazna: 'Perišićev stav je bio provokativan i zastrašujući'

Ivan Perišić
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
03.05.2019.
u 16:24

Sudac je naložio talijanskom MUP-u da dokumentaciju o ovom slučaju preda Disciplinskoj komisiji Talijanskog nogometnog saveza kako bi se utvrdilo ima li elemenata za Perišićevo kažnjavanje zbog neprimjerenog istupa

Regionalni upravni sud za Lombardiju ukinuo je jednom navijaču Intera trogodišnju zabranu odlaska na utakmice zbog uvrede koju je uputio hrvatskom reprezentativcu Ivanu Perišiću, a zanimljivo, disciplinska kazna sada prijeti igraču vatrenih i 'nerazzurra'.

Navijač Intera je u svibnju prošle godine nakon domaćeg poraza 'nerazzurra' od Sassuola (1-2) povikao Perišiću: "Idi se istuširaj, idiote!", nakon čega mu je Perišić, kako pišu talijanski mediji uzvratio: ""Dođi ovamo, ubit ću te".

Ivan Perišić
1/7

Mladić je po talijanskom zakonu o sprečavanju nereda na sportskim događajima (Daspo) kažnjen zabranom dolaska na utakmice na tri godine zbog čega se žalio Regionalnom upravnom sudu (TAR). 

TAR je ukinuo njegovu kaznu uz obrazloženje kako nije bilo 'nasilnog ili agresivnog ponašanja'.

- To je jednostavno bila kritika, premda je bila ispoljena posebnim entuzijazmom i žestinom. Bila je to gesta koja predstavlja manifestaciju prava gledatelja na kritiku - poručio je sudac potpuno oslobađajući navijača, koji ima pravo na naknadu troškova postupka od Ministarstva unutarnjih poslova.

Sudac je naložio talijanskom MUP-u da dokumentaciju o ovom slučaju preda Disciplinskoj komisiji Talijanskog nogometnog saveza kako bi se utvrdilo ima li elemenata za Perišićevo kažnjavanje zbog neprimjerenog istupa.

- Perišićev stav je bio provokativan i zastrašujući. Prekršio je načelo poštenja kojeg se sportaš uvijek mora držati - poručio je sudac.

>> Trebaju li očevi, baš kao Zidane, gurati sinove u prvu momčad?

Ključne riječi

Komentara 5

ER
EroK
17:28 03.05.2019.

Ovaj sudac ima dvostruki standard! Ono što navijač može, ne može i igrač (naročito ako je Hrvat?)!

PI
pinkec
17:22 03.05.2019.

Gdje su samo ovoga sudca našli? Nisu valjda išli u Srbiju? Možda bi i on italijansku Zaru?

SK
strogo kontrolirani vlakovi
21:44 03.05.2019.

I sudac je baš rekao "ispoljena"? Te riječi nema ni u jednom hrvatskom, a ni talijanskom rječniku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije