Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
THE ATHLETIC

Vatreni ovaj tjedan doznaje odluku suda. Suspenzija od četiri godine označava kraj karijere

Frank Rumpenhorst/DPA
15.03.2023.
u 17:09

Bivši igrač Hajduka nalazi se na raskrižju karijere i uskoro će saznati hoće li nastaviti igrati nogomet na profesionalnoj razini

Mladi hrvatski reprezentativac Mario Vušković u četvrtak ponovno dolazi pred sud kako bi dokazao svoju nevinost i nastavio igrati nogomet na profesionalnoj razini. Podsjetimo, stoper njemačkog drugoligaša HSV-a  bio je u siječnju pozitivan na eritropoetin, koji se smatra dopingom za poboljšavanje izvedbi i jedno je od najzloglasnijih zabranjenih sredstava u sportu.

Suđenje se nastavlja u četvrtak, a sudska odluka koja će označiti nastavak ili prekid karijere dolazi u petak, piše poznati portal The Athletic.

Prijeti mu suspenzija u trajanju od četiri godine što znači da vjerojatno neće više igrati nogomet na visokoj razini, dodaje spomenuti izvor. Vušković tvrdi da je nevin, prošao je i detektor laži, no to sud Njemačkog nogometnog saveza ne priznaje kao dokaz.

- Ima ugovor s HSV-om do 2025. godine, ali zabrana od četiri godine bi vjerojatno završila njegovu karijeru - piše The Athletic.

Odvjetnici hrvatskog nogometaša dokazali su da uzorci urina nisu uzimani uz odgovarajuću proceduru i tako ostavili mogućnost svom klijentu za dokazivanje da nije kriv u ovoj doping aferi. 

Ključne riječi

Komentara 1

BE
Berri
18:54 15.03.2023.

Suspenzija od 4 godine ne znači kraj karijere!!! Može dobiti i suspenziju od 4 godine, a da mu za 2 godine ukinu! Već je odslužio 6 mjeseci. Sandra Perković je bila suspendirana 6 mjeseci, Arijan Ademi je pauzirao 2 godine i sve je stigao u karijeri.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije