Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sinkronizirano plivanje

Vaterpolisti promašuju šuteve zbog škicanja u njih

\'29.08.2010., Zagreb -  LEN EP u vaterpolu, svecano otvorenje. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL\'
Marko Lukunic/PIXSELL
11.09.2010.
u 14:10

– Vaterpolisti nas vole pogledati dok nastupamo, znaju i zazviždati za nama. Najsimpatičniji su nam Hrvati, ali ne zaostaju ni Srbi i Crnogorci – uglas će sinkronizirane plivačice Mladosti

Zbog nastupa sinkroniziranih plivačica Mladosti pauze između četvrtina na vaterpolskom europskom prvenstvu i te kako su zanimljive. U tim trenucima gledatelji na tribinama sigurno ne prate što Ratko Rudić govori igračima, već su usredotočeni na točku koju izvodi 10 sinkroplivačica. Zaroni, skokovi, hodanje s loptom po vodi samo su neke od figura koje izvode.

Turci nisu zanimljivi

– Bilo je planirano da nastupimo samo na otvaranju prvenstva, no oduševile smo organizatore i ljude iz LEN-a pa su nas zamolili da nastupamo do kraja EP-a – kaže trenerica u klubu sinkroniziranog plivanja Mladost Vlatka Matić Pivac.

Osim organizatore, cure su oduševile i vaterpoliste, koji često treniraju u bazenu pokraj njih. Tako su jučer pokraj njih bili reprezentativci Turske.

– Turci nisu baš zanimljivi, nama su najsimpatičnije balkanske reprezentacije – naši Hrvati, Crnogorci i Srbi – kaže Tena Kurjaković.

– Ne škicamo samo mi njih, pogledaju oni često i nas, neki znaju i zazviždati. Ma, znamo ih i dekoncentrirati, pa promaše i čisti šut zbog nas – smije se Lucija Zadelj. Djevojke za nastup vježbaju svako jutro, od sedam do devet sati ujutro.

– Malo je rano, ali navikle smo dolaziti još dok je mrak jer to je jedini termin koji možemo dobiti na bazenu – kaže Antonija Pažin, jedna od članica kluba.

Djevojke treniraju sedam puta u tjednu po dva sata, pa ih ne može iznenaditi čak ni kada na natjecanju ostanu bez glazbene pratnje.

– Na nedavnu natjecanju u Pragu nije nam htjela proraditi glazba pa smo nastupile na suho, brojeći taktove u sebi. Bilo je malo čudno, no ipak smo završile točku, a sva publika digla se na noge te počela pljeskati – prisjetile su se dogodovštine Dora Bubanko i Paula Popović.

Ni masnice nisu problem

Iako običnom gledatelju ovaj sport izgleda lagan, cure tvrde da je drukčije:

– Sinkronizirano plivanje jedan je od najkompleksnijih sportova. Uostalom, kombiniramo elemente plivanja, ritmike, baleta i gimnastike – tvrdi Dora.

Na sreću, nema previše ozljeda.

– Znamo zaraditi masnicu i poneko istegnuće, ali to se istrpi – zaključile su cure te se nastavile spremati za nastup u finalu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije