Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJEKA Na Kantridu stižu Varaždinci

Varteks će pasti samo uz maksimalan trud

14.03.2009.
u 08:53

Nogometaši Rijeke u posljednjoj utakmici drugog dijela prvenstva na Kantridi dočekuju Varteks. Nakon katastrofalnog poraza u Šibeniku Riječani više nemaju pravo na novu pogrešku.

Karakter najvažniji
- Očekuje nas teška utakmica. Varteks dolazi s jako dobrim trenerom i najboljim igračem lige. Opasni su na gostovanju, ali bez obzira na to, sve ovisi o nama i kako ćemo ući u utakmicu i kakav će rezultat na kraju biti.

- Od svojih igrača očekujem potpunu mobilizaciju, da pokažu karakter, maksimalnu ozbiljnost, da budu agresivni... Vjerujem u svoje igrače i ako otvore utakmicu agresivno, ne bojim se za rezultat - kaže trener nogometaša Rijeke Robert Rubčić.

Tri boda bijelima bi donio mirniji nastavak prvenstva, ali poraz u utakmici sa Šibenikom još će dugo zadavati glavobolju Rubčiću, ponajviše zbog pristupa igrača toj utakmici.

Pozitivan niz mogli su nastaviti, pobijediti konkurenta za Europu, a sada opet treba hvatati zamah. Bez obzira na to što je najavio odlazak ako igrači ponove šibensku epizodu, strateg Riječana i dalje vjeruje u njih. Tjedan su odradili profesionalno i ozbiljno.

- Naučili smo lekciju u Šibeniku i to se neće ponoviti. Iskoristili smo naše kiksove za ovo proljeće. Griješiti više ne smijemo. Sutra ćemo se iskupiti našim navijačima pobjedom i dobrom igrom - poručuje branič Fausto Budicin.

Rijekin obrambeni dotaknuo se uvjeta za treniranje u kišnim danima u tjednu prije gostovanja u Šibeniku. No, igrači ne traže u tome alibi. Svi u Rijeci ionako znaju da bez pomoćnog terena nema ništa, ali u vezi s tim ništa se ne događa.

- Varteks je organizirana momčad. Očekujem čvrsti blok u sredini, a zatim pokušaje iz kontri i polukontri. Imaju Mumleka, koji ima potez i dobru loptu te dva brza špica. Morat ćemo biti koncentrirani cijelu utakmicu i u fazi obrane i u fazi napada - poručuje Fausto Budicin.

Lekcija naučena
Rubčić nema namjeru odustajati od načina igre koji su bijeli uigrali tijekom priprema, no igrači moraju znati da je koncentracija potrebna i u defanzivi, kada se nema lopta u nogama, te da suigraču treba pomoći, da se ne ponovi šibenski slučaj.

Svi priželjkuju, ne samo u svlačionici već i na tribinama, utakmicu bez pritiska i sloma živaca.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije