Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVIJESNI SUSRET

VAR napokon korišten u hrvatskom nogometu, ali teško ćete pogoditi na kojoj utakmici

VAR u Hrvatskoj
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/16
22.09.2019.
u 14:15

Uz riječkog suca Ivana Bebeka, koji je vodio utakmicu i prvi upotrijebio VAR, u Kranjčevićevoj su bili i pomoćni suci Ivica Modrić i Borut Križarić te četvrti sudac Fran Jović

Utakmica 4. kola juniorskog prvenstva između Rudeša i Hajduka (0-0) na zagrebačkome stadionu u Kranjčevićevoj ušla je u povijest kao prva u HNL-u u kojoj je upaljen VAR

Od proljetnog dijela sezone 2019/20 VAR tehnologija će se koristiti u HNL-u. HNS je postupak za uvođenje VAR-a pokrenuo u lipnju prošle godine, a proteklog siječnja su predstavnici FIFA-e i IFAB-a u Zagrebu na inicijalnom sastanku pojasnili sam postupak uvođenja i korištenja video tehnologije u nogometu.

VAR u Hrvatskoj
1/15

Trošak uvođenja iznosi oko 1,5 milijuna eura, a savez je aplicirao na fond FIFA-e putem kojeg se sufinancira 80 posto troškova. VAR će se koristiti na svim utakmica Prve HNL te u završnici Hrvatskog nogometnog kupa, a prvoligaši su u tu svrhu dužni osigurati posebne prostorije za VAR na stadionima koje koriste

Uz riječkog suca Ivana Bebeka, koji je vodio utakmicu i prvi upotrijebio VAR, u Kranjčevićevoj su bili i pomoćni suci Ivica Modrić i Borut Križarić te četvrti sudac Fran Jović. Ulogu pomoćnog video suca (VAR) odradio je Goran Gabrilo, a njegov asistent bio je (AVAR) je Miro Grgić. Mario Strahonja i Bruno Marić nadgledali su kako video suci rade posao u VAR sobi. 

>>> Pogledajte reakcije igrača Dinama nakon pobjede nad Atalantom

Ključne riječi
var

Komentara 3

DU
Deleted user
14:54 22.09.2019.

Da je korišten na Varaždin -Dinamo onda bi vidjeli da je bio čisti jedanesterac za Dinamo.Ali ne budu vrištale naslovnice,portali,forumi kako se krade Dinamo.Ne bumo ni mi dinamovci kmečali,jel taj jogrtlije??????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije