Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HVALOSPJEVI OLIĆU

Van Gaal: Olić je oštar, odlučan i na njega uvijek mogu računati

Louis van Gaal
Reuters
31.03.2010.
u 13:47

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivica Olić odveo je svoj Bayern do velike pobjede nad Manchester Unitedom 2-1 u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka i zaslužio hvalospjeve njemačkih medija.

Zabio je Olić pobjednički gol u drugoj minuti sudačke nadoknade i izazvao erupciju oduševljenje prepune Allianz Arene.

"Tridesetogodišnji Hrvat bio je u utorak tako oštar da je čak i obrana svjetske klase kao što je ona Manchesterova izgorjela na njemu. Posljednja scena kod gola za 2-1 najbolje simbolizira koliku muku Olić zadaje svojim suparnicima. Gomez se probio u šesnaesterac protivnika, ali se odbio od obrambenog zida i izgubio kontrolu lopte. Francuski lijevi branič Patrice Evra trebao ju je izbiti, ali onda se odnekud stvorio Ivica Olić. I u trenucima dok ni publika na stadionu nije shvatila što se zbiva, Olić se munjevito stvorio sam pred Edwinom van der Sarom i sigurno poslao loptu u mrežu. Uslijedila je erupcija na stadionu dok je skidao svoju majicu i slavio gol”, piše Süddeutsche Zeitung.

Čak je i uvijek na pohvalama škrti Bayernov trener Louis van Gaal morao aplaudirati neumornom napadaču.

- Ivica Olić je uvijek oštar i odlučan. Na njega se uvijek može računati - rekao je Van Gaal, koji je upravo Olića prijevremeno (već na poluvremenu) izvukao iz igre u dvoboju 28. bundesligaškog kola prošle subote protiv Stuttgarta (domaći poraz Bayerna 2-1).

- Nadam se da sam sada dokazao treneru da mogu zabiti gol i u posljednjim minutama - komentirao je Olić.

Rummenigge: Nismo bez razloga doveli Olića   
Neumorni hrvatski napadač Ivica Olić zaslužio je za svoju igru u njemačkom dnevniku Bildu visoku ocjenu 2, te je bio jedan od najbolje valoriziranih pojedinaca svoje momčadi.

“Zamijenjen u subotu iako je postigao gol (protiv Stuttgarta u Bundesligi) u utorak je pružio snažnu izvedbu i dao je pravi odgovor na pitanje pobjednika. Zabio je gol u sudačkoj nadoknadi, svoj treći u Ligi prvaka ove sezone”, piše Bild o Olićevoj izvedbi.

Iste ocjene kao hrvatski reprezentativac dobili su još vratar Hans-Jörg Butt, Hamit Altintop, Mark van Bommel i Franck Ribery, dok je Danijel Pranjić ocijenjen dobrom solidonom trojkom.

Komentar na Olićevu igru dao je i Bayernov predsjednik Karl-Heinz Rummenigge:

- Znamo što Olić donosi momčadi. Nismo ga doveli iz Hamburga bez razloga. Uvijek sam govorio da je on veliko pojačanje za nas. 

Olić propustio trening, ali bit će spreman za Schalke

Junak Bayernove pobjede u srijedu nije trenirao zbog lakše ozljede.

Hrvatski reprezentativni napadač, strijelac pobjedničkog pogotka u utorak na Allianz Areni, osjetio je bol u listu, zbog čega je u srijedu dobio poštedu.

No, brige za navijače bavarskog kluba nema, Olić će igrati u velikom subotnjem derbiju 29. kola Bundeslige protiv Schalkea u Gelsenkirchenu.

- Sigurno ću biti spreman za utakmicu - potvrdio je Olić njemačkim medijima.

Već je ranije objavljeno kako se u sastav vraća i Nizozemac Arjen Robben koji je propustio utakmicu protiv Manchestera, također zbog ozljede lista.

Komentara 7

OB
-obrisani-
15:28 31.03.2010.

31.03.2010. u 14:37h gafe je napisao/la: janez koliko vidim naucio si se napisat sofa Hvala na bezplatnoj lekciji iz hrvatskoga pravopisa..Ućio sam srbsko-hrvatski i manjkav sam na izklučivo hrvatskom..

OB
-obrisani-
14:32 31.03.2010.

Van Gaal je svijestan da je Ivica u top formi a igranje u Bundesligi mu je tek zagrijavanje za World Cup kada če na sofi pokraj TV ekrana i Ožujsko pivo eksplodirati uz gledanje reprezentacija Slovenije i Srbije..

GA
gafe
14:37 31.03.2010.

janez koliko vidim naucio si se napisat sofa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije