Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRIZA U AJAXU

Van Basten se pridružio paljbi po vatrenom: 'Onaj Šutalo ne zna ni riječi engleskog'

Zagreb: Trening hrvatske nogometne reprezentacije
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
10.10.2023.
u 14:22

"Kad se Ajax brani, niže se greška za greškom. Ne mogu ni iznijeti loptu normalno. Kad golman ima loptu, nitko od braniča ju ne želi primiti, a ne mogu ništa napraviti u obrani", rekao je Marco van Basten o trenutnoj situaciji u obrambenom redu Ajaxa

Ajax je izrazito loše započeo sezonu u nizozemskome prvenstvu i trenutno se nalazi na 16. mjestu. Sportski direktor Sven Mislintat je dobio otkaz. Uprava ga je okrivila za loša ulaganja tijekom prijelaznog roka, a među tim ulaganjima je i bivša zvijezda Dinama, Josip Šutalo

Hrvatski reprezentativac našao se na udaru nizozemskih medija i nogometnih stručnjaka. Kritike su još žešće pošto je najskuplji branič u povijesti Ajaxa. Loše igre i rezultate Ajaxa komentirao je i legendarni nizozemski napadač, Marco van Basten.

GALERIJA City bacio Leipzig na koljena i zasluženo osvojio tri boda

Zagreb: Trening hrvatske nogometne reprezentacije
1/17

"Ne vjerujem da će se uskoro nešto promijeniti. Nivo na kojem su igrači je jednostavno užasan. Nekad se igrači koji nisu u formi mogu osloniti na druge, no sad su u Ajaxu samo oni koji su u slaboj formi. Bergwijn ima problema sam sa sobom, onaj Šutalo ne zna riječ engleskog ni nizozemskog", rekao je Van Basten za Voetbal International.

"Kad se Ajax brani, niže se greška za greškom. Ne mogu ni iznijeti loptu normalno. Kad golman ima loptu, nitko od braniča ju ne želi primiti, a ne mogu ništa napraviti u obrani. Jako je teška situacija i ništa se tu ne može napraviti. Nije to kriv trener jer on ne može stalno mijenjati. Stvar je u kvaliteti igrača", zaključio je legendarni nogometaš.

VEZANI ČLANCI:

Osmo kolo je Ajaxu donijelo još jedan gorak poraz. Ovoga puta izgubio je od Alkaara (1:2). Trenutno imaju tek pet bodova, a manje od njih imaju samo Volendam (4) i Utrecht (3). Vodeći PSV ima čak 19 bodova više od Ajaxa. Ukoliko ostanu na ovoj poziciji bit će u doigravanju za ostanak u prvoj ligi.

Šutalo, koji je u Ajax došao ovoga ljeta za 20.5 milijuna eura prošlu utakmicu protiv Alkmaara nije igrao. Bilo je navedeno kako ima problema s leđima. Međutim, normalno je odradio trening hrvatske reprezentacije uoči kvalifikacijskih utakmica za Euro 2024. godine. Podsjetimo, vatreni najprije igraju protiv Turske (12. listopada), a zatim protiv Walesa (15. listopada).

VIDEO Marko Livaja okrenuo leđa hrvatskoj reprezentaciji: 'Nakon dugog razmišljanja sam prelomio...'

Komentara 11

KU
kublajkhan
15:08 10.10.2023.

Vratite nam ga nazad za milju

DE
Dex
18:02 10.10.2023.

nezna ni van Basten Hrvatski koji je službeni jezik EU

T2
Tomo_20
20:29 10.10.2023.

Hahaha ee van Bastenu kao prvo nizozemci tvoji su losi jer ih vise ima i sta ces sad??:)))))))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije