Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTPISAN UGOVOR

Više nema prepreka za izgradnju novog Maksimira, Plenković: Ovo je uistinu povijesni dan

Zagreb: Potpisan sporazum o rekonstrukciji stadiona Maksimir
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/11
21.02.2024.
u 13:28

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i nadbiskup Zagrebačke nadbiskupije mons. Dražen Kutleša u zgradi Vlade potpisali su dva sporazuma kojima se otvara put k izgradnji novoga gradskog stadiona Maksimir

Grad Zagreb, Vlada Republike Hrvatske i Zagrebačka nadbiskupija danas su potpisali sporazum oko izgradnje novoga gradskog stadiona Maksimir. Ovaj svečani događaj mogli ste uživo gledati na našoj stranici.


 
Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i nadbiskup Zagrebačke nadbiskupije mons. Dražen Kutleša u 13 h u zgradi Vlade potpisali su dva sporazuma kojima se nakon 27 godina rješava imovinsko-pravni spor oko zemljišta na kojemu se nalazi stadion Maksimir, pokrenut još 1997. godine.

VEZANI ČLANCI:


– Izražavam zadovoljstvo Vladi i Gradu Zagrebu što smo mogli potpisati ovaj ugovor koji će biti na korist građanima Republike Hrvatske. Crkvi je uvijek u prvom planu dobro Crkve, a ne dobra Crkve. Biskupija je napravila svoju obavezu, sada je red na Vladi – rekao je Kutleša.

– Danas je bitan dan jer se nakon 27 godina rješava imovinsko-pravni spor. Zbog toga se nije išlo na izgradnju novog nego rekonstrukciju Maksimira, a znamo kako je to završilo. Ponosan sam što se ovaj problem riješio u našem mandatu. Grad Zagreb postat će vlasnik ovoga zemljišta. Nakon potpisivanja ovoga sporazuma, više nema nikakvih pravnih prepreka za izgradnju novog Maksimira. Vjerujemo da se stadion može izgraditi sponzorskim novcem, a ne gradskim – rekao je Tomašević.

– Bez ikakve dileme, gledajući budućnost Maksimira, Dinama, reprezentacije i nogometa, možemo reći da je riječ o povijesnom danu. Nakon gotovo 30 godina uklonjene su pravne prepreke za izgradnju stadiona kakav Zagreb i Hrvatska zaslužuju. Problem je u realnosti star od 1945. kada je crkveno zemljište oduzeto. Kao dijete živio sam na Maksimiru i pamtim huk sa stadiona kada je momčad vodio Ćiro. Puno je godina prošlo, a nije bilo adekvatnog stadiona. Uložili smo napore kao što ćemo uložiti da se obnovi Poljud, što ne znači da ćemo zanemariti Rijeku, Varaždin i ostale gradove. Ovo je primjer sjajne sinergije i sada je vrijeme da prionemo na drugu fazu i uoči idućeg Svjetskog nogometnog prvenstva imamo novi stadion – izjavio je Plenković.

Sporazumima se otvara put k izgradnji novoga gradskog stadiona Maksimir. Sporazum koji potpisuje gradonačelnik u prosincu je usvojila Gradska skupština Grada Zagreba.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ključne riječi

Komentara 70

Avatar Zavratnica
Zavratnica
12:59 21.02.2024.

Sporazumi "kojima se otvara put"? Mogu usput potpisati i načelnu želju leta na Mjesec. Ne vjerujem nikakvim potpisima, dok se ne počne graditi!

Avatar feudalac
feudalac
13:49 21.02.2024.

Slika govori više od tisuću riječi... senf kao Juda gleda u stranu

MI
miliša
13:31 21.02.2024.

Moje pitanje je kako se moglo dogoditi da uvaženi gradonačelnik iz pristojne obitelji kojemu je stric svećenik skrene na put koji je vremenski stao bolje rečeno zaostao još u 80-tima i veliča sustav koji je službeno Deklaracijom EU-a osuđen kao totalitaristički a što je komunizam

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije