Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA ZA SVJETSKI NASLOV

VIDEO Gotovo za dvije minute! Rozanski nokautirao Alena Babića već u prvoj rundi

Joseph Parker v Derek Chisora - Matchroom Boxing Fight Night - AO Arena
Foto: Peter Byrne/PRESS ASSOCIATION
1/2
22.04.2023.
u 23:40

Naš boksač se u meču za naslov svjetskog prvaka novoustanovljene bridger kategorije (od 90,7 do 101,6 kg) nije najbolje snašao i već je nakon nekoliko sekundi ušao u probleme

Hrvatski boksač Alen Babić (11-1) poražen je svojem najvećem meč karijere. U borbi za naslov svjetskog boksačkog prvaka WBC organizacije porazio ga je u Poljskom Rzeszowu domaći predstavnik 37-godišnji Lukasz Rozanski (15-0).

Naš boksač se u meču za naslov svjetskog prvaka novoustanovljene bridger kategorije (od 90,7 do 101,6 kg) nije snašao i već je u samom startu meča ušao u velike probleme.

Protivnik Rozanski ga je već nakon prvih deset sekundi uzdrmao s dva udarca, nakon minute ga doveo u prvi knockdown, a nakon dvije minute i deset sekundi, i dovršio u dominantnoj te brzoj pobjedi.

Reakcija Rozanskog ukazala nam je na to da je Poljak i sam sebe iznenadio ovako brzom pobjedom, čak i nekoliko minuta nakon svoje pobjede je bio šokiran.

 

 

- Babić se jednostavno nije otvorio u ovom meču i tisuću puta ću izraziti žal zbog toga. Kao da je bio iznenađen načinom na koji boksa njegov protivnik. Žao mi je što se nije onako, uličarski, potukao, jer izgleda da su sve taktike i tehnike bile nevažne u ovom trenutku - komentirao je Babićev poraz u prijenosu RTL-a legendardni hrvatski boksač Željko Mavrović.

- Nije tu bilo tehnike ni boksačke finese. Znali smo da nas čeka kafanska tučnjava i to smo dobili. Rozanski je rano dobro pogodio jedan udarac, a Babić se nije uspio izvući - rekao je bivši boksač Spencer Oliver.

Ovim mečem za naslov Alen Babić je zaradio 191.250 dolara, dok je Poljak Lukas Rozanski zbog pobjede u dvoboju dobio 42.500 dolara više.

Babić je do sada pobijedio u 11 mečeva, a u prvih 10 je slavio nokautom u teškoj kategoriji, a u posljednjoj je slavio protiv Poljaka Adama Balskog jednoglasnom odlukom sudaca, pri čemu je osvojio WBC-ov Silver pojas u bridgerweight kategoriji, koji je večeras propustio pretvoriti u onaj glavni, za svjetskog prvaka.

TEKSTUALNI PRIJENOS UŽIVO

23:36 - GOTOVO JE! Poljak Lukas Rozanski je nakon dvije minute i deset sekundi meča nokautirao Alena Babića.

23:35 - Babić je u velikoj nevolji, Poljak ga je doveo u prvi knockdown.

23:34 - Lukas Rozanski je u samom uvodu meča krenuo agresivno prema Babiću i pogodio nekoliko odličnih udaraca u prvih 40 sekundi, vjerojatno ponesen domaćom publikom

23:34 - Počela je prva runda meča za naslov svjetskog prvaka između Alena Babića i Lukasa Rozanskog. Naprijed, Alene!

23:31 - Glavni najavljivač je nakon himni i najavio oba borca.

23:28 - Na redu je intoniranje nacionalnih himni Hrvatske i Poljske.

23:27 - U ring je nakon najavnog videa ušao i domaći predstavnik Lukas Rozanski koji je poprimio ovacije u svojem rodnom gradu Rzeszowu.

23:24 - Nakon vrhunskog najavnog videa s hrvatskom zastavom u fokusu, Alen "The Savage" Babić ulazi u ring u poljskoj dvorani na pjesmu Heroj Ulice Prljavog Kazališta. 

23:20 - Nakon dugog čekanja vrijeme je za glavni meč večeri, okršaj Alena Babića i Lukasa Rozanskog.

22:50 - Organizatori su ipak odlučili sačekati s posljednjim mečem večeri, nakon ranije završnice u pretposljednjem.

22:44 - Sve je spremno za ulazak boksača u ring, trenutno se u dvorani na videozidovima prikazuju klipovi treninga i vaganja Babića i Rozanskog.

22:37 - Završio je posljednji meč uoči Babićeve borbe za svjetski naslov. Kongoanski škot, renomirani Martin Bakole je nokautom u trećoj rundi svladao Ukrajinca Ihora Ševaduckog u okršaju teškaša.

 

 

Komentara 38

Avatar BrankoPospanko
BrankoPospanko
00:14 23.04.2023.

Sad da pitam one koji su svojevremeno uporno tvrdili da bi Babic razbio Hrgovica : Jeste li bar sad postali svesni svoje duboke nesvesti?

KO
korisnik345434
00:53 23.04.2023.

I onda on tvrdi da je bolji od Hrgovića 😁

Avatar Behemot
Behemot
00:38 23.04.2023.

Prvi put se pripremao 2 mjeseca i u cijelom meču nije uputio jedan udarac nego je samo bio kanta za napucavanje. Sve se znalo i da će Rozanski ulaziti u klinč i gurati ga na konopce i njegov stručni stožer iznenađen? Nije tragedija izgubiti, to je uvijek rulet, ali bez ispaljenog hica, baš tužno. :(

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije