Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dvostruka kruna

Niko Kovač trijumfalno zaključio sezonu, Bayern nakon prvenstva osvojio i Kup!

Niko Kovač
Foto: Reuters/Pixsell
1/16
25.05.2019.
u 22:08

Bayern i Leipzig bore se za posljednji ovosezonski preostali naslov

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač osvojio je dvostruku krunu u Njemačkoj ove sezone s Bayernom. Nakon što je prije tjedan dana proslavio naslov prvaka, u subotu je stigao do trofeja i u Kupu.

Bayern je u finalu igranom na Olimpijskom stadionu u Berlinu svladao RB Leipzig s 3:0 (1:0).

Dvostruki strijelac za Bavarce bio je Lewandowski (29., 85.).  Najprije je pogodio odličnim udarcem glavom s desetak metara nakon ubačaja Alabe, a u završnici je realizirao protunapad nakon velike pogreške igrača Leipziga.

Jedan je gol tome dodao i Coman (78).

Kovaču je ovo drugi uzastopni trofej u Njemačkom kupu. Prošle godine je osvojio naslov s Eintrachtom iz Frankfurta svladavši u finalu upravo Bayern s 3:1, a treću je godinu zaredom vodio svoju momčad u završnom dvoboju.

 

Podsjećamo, prije dvije sezone izgubio je finale s Eintrachtom od Borussije iz Dortmunda s 1:2.

Za Bayern je ovo 19. naslov pobjednika Kupa do kojega je stigao u svom 23. finalu, dok je za RB Leipzig ovo bio prvi finalni nastup u desetogodišnjoj klupskoj povijesti.

Ključne riječi

Komentara 27

OK
okolokere
22:24 25.05.2019.

Kad bi ovdašnji sportsko-nogometni trač novinari koji žive od nogometa imali bar malo stida ispričali bi se i Niki Kovaču i javnosti. No oni stida nemaju i nisu drugo do dna europskog sporstkog novinarstva. To vrijedi ne samo za sportsku redakciju V.L. SN već cijelu tu polupismenu falangu čije tiskovine ne treba kupovati. Bravo Niko! Bravo za dostojanstvo i strpljivost! Bravo za pristojnost i sportsku kulturu! Još si jednom bio na diku hrvatskog nogometa! Ovdašnje hijene koje podilaze rulji i dnu društva sad će naravno pisati kako vjetar puše no vrlo brzo sve će ponoviti. Tko ima iluizija u tom smislu vrlo će se brzo uvjeriti da ti ljudi ne umiju drugo nego kopati po smeću!

DU
Deleted user
23:01 25.05.2019.

Niko, i ja se pridružujem čestitkama novinara, koje su ovog puta nespretno izostale. A za novinare prijevod Rummenigge-a "Nikad Nikin odlazak s trenerske pozicije FCB prije isteka ugovora nije bio planiran". Hvala VL

DU
Deleted user
21:59 25.05.2019.

Cestitke Bayern cestitke NIKO!BRAVO.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije