Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragična vijest

Poginuo Miroslav Aksentijević, nekadašnji hrvatski odbojkaški izbornik

Miroslav Aksentijević
Foto: Marko Mrkonjić/Pixsell
1/4
25.05.2019.
u 20:47

Aksentijević je stradao u prometnoj nesreći

U subotu je kod Rume poginuo odbojkaški trener Miroslav Aksentijević, bivši izbornik hrvatske ženske reprezentacije.  

Aksentijević je zadobio teške tjelesne ozljede u padu s motocikla nakon sudara s teretnim vozilom na autoputu kod Rume. U teškom je stanju prevezen u bolnicu, ali je i usprkos velikim napora liječnika ubrzo podlegao ozljedama.

Srpski trener iz Valjeva imao je hrvatsku putovnicu od 2004. godine.

Žensku reprezentaciju vodio je na EP-u u Poljskoj 2009. godine, te godinu dana kasnije na SP-u u Japanu. Najveći uspjeh u Hrvatskoj ostvario je 2004. i 2005. kada je s odbojkašima Varaždina osvajao naslov državnog prvaka.

Aksentijević je vodio subotički Spartak od 2018. godine, a ove je sezone završio na šestom mjestu.

Foto: Marko Mrkonjić/Pixsell

Oglasili su se i iz hrvatskog odbojkaškog saveza:

U velikoj nevjerici i s neizmjernom tugom javljamo svim našim odbojkaškim prijateljima da se danas ugasio jedan veliki odbojkaški život, bivšeg izbornika hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije, Miroslava Aksentijevića.

Tragičnom prometnom nesrećom završila se sportska i životna priča našeg trenera i prijatelja.

U ovakvim trenucima uvijek je teško pronaći prave riječi, ali u mislima smo s obitelji i rodbinom, i šaljemo iskrene izraze sućuti ispred svih djelatnika Hrvatskog odbojkaškog saveza i cijele hrvatske odbojkaške obitelji.

 

Komentara 10

CA
cortesova arkebuza
21:04 25.05.2019.

Neka mu je laka zemlja,iskrena sučut obitelji i neka im dragi Bog da snage i vjere u najtežem trenutku.Hvala za sve učinjeno za HR odbojku majstore !

DR
dub@rad
21:03 25.05.2019.

R.I.P.

CH
che99
21:43 25.05.2019.

šteta, odličan trener, R.I.P

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije