Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Vecernji.hr, Hina
PUNO PREOKRETA

Drama za Hrvate: Portugal slavio u Splitu, ali Vatreni ostaju u elitnom razredu

Drama za Hrvate: Portugal slavio u Splitu, ali Vatreni ostaju u elitnom razredu
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
17.11.2020. u 21:00
Hrvatska
2-3
Portugal
Liga nacija, 20:45, Poljud, Split
81'

 Nikola Vlašić se iscrpio, umjesto njega ulazi brzonogi Mislav Oršić...

70'

U portugalskim redovima su izašli Rui i Felix, a ušli Cancelo i Silva.

65'

Mateeeeooooo Kovačiiić! Kakvu utakmicu igra naš Kova! Ma utakmica života u vatrenom dresu! Tako se to radi, golčina, topčina ma booomba Lampardovog miljenika za veliko slavlje Hrvatske i novo izjednačenje. I ponovimo tu divnu činjenicu: Kovačić je DVOSTRUKI strijelac! Ajmo, Hrvatska!

63'

Pašalić izašao, ulazi Brekalo.

60'

Šok i nevjerica! Jota je igrao rukom, a sudac se pravio slijep i priznao gol Portugalcima. Hrvati gube na Poljudu uz gol Jaoa Felixa.

54'

Odmah su nam naplatili sve! Osim crvenog kartona još jedna nesreća u drugom dijelu je slobodan udarac Ronalda koji je na kraju završio u mreži Hrvatske i više nemamo prednost. Srećom, Švedska i dalje gubi u Parizu.

51'

Neee! Loše vijesti za Hrvatsku, Marko Rog je zaradio drugi žuti karton i do kraja susreta igramo s igračem manje.

46'

Počelo je drugo poluvrijeme

45'

Kraj prvoga dijela-

38'

LIVAKOVIIIIĆ! Kakvu sreću imamo s mladim Livakovićem na vratima, kakva li je on samo moć Hrvatske. Sada je obranio Pereierin volej.

37'

JOOOOOJ! Kakva lopta na Juranovića! Bilo je na drugoj stativi sam, zahvatio je loptu glavom, ali je lopta otišla izvan okvira. Velika šansa, ali ništa od nje.

36'

Francuska vodi protiv Švedske 2:1

35'

E moj Jota, nema vremena za namještanje... Zeznuo se portugalski napadač pa u trku dodao još jedan dodir, a za to vrijeme su naša dva braniča ušla u pokušaj i stopirala vrlo  izglednu situaciju gostiju za izjednačenje.

31'

Uh! Moglo je i ovo biti novi gol za Hrvatsku, ali nisu dobro naši zahvatili Modrićev korner. 

28'

GOL GOL GOL GOL GOOOOL! Ma gdje si bio do sada Mateo!? Falio si nam, a toliko nam trebaš! Gužvu pred portugalskim golom sjajno je iskoristio naš talentirani Mateo Kovačić i zakucao je u desnu stranu dok se gosti nisu snašli unatoč ranijoj obrani, ali i odbijanac je bio dovoljan. Hrvatska vodi u Splitu!

22'

Jaooooo! Pašalić! Korak do gola uspjeli su lotpu bolje zakačiti portugalski braniči, a naš je dragulj bio tako blizu, tik do postizanja gola. Šteta....Ostaje 0-0.

20'

Uh! Ovo je  bilo blizu! Ronaldo je bio u trku, lopta stigla s lijeve strane, skočili su i Portugalac i Mile Škorić, ali napadač Juventusa bolje se odrazio, lopta ga je okrznula po glavi, ali srećom nije napravila veće probleme Livakoviću jer joj nije uspio promijeniti smjer.

15'

Dobre vijesti za Hrvatsku! Francuska je izjednačila u Parizu. 

12'

Nažalost, u Parizu Švedska vodi 1-0.  U Splitu je Portugal srećom, propustio realizirati ubačaj iz kornera.

11'

Probudio se i Portugal, uspjeli su Ronaldo i društvo doći do našeg kaznenog prostora, ali niej bilo pretjeranih problema.

5'

Hrvatska je čvrsto otvorila utakmicu, vidi se želja. Juranović je uspio napraviti već par pravih poteza, čini se da Dalićevi eksperimenti funkcioniraju, barem na početku. 

1'

Počela je utakmica na Poljudu.

SUCI

Utakmicu Hrvatske i Portugala sudit će poznati Englez Michael Oliver s kojim smo se dosad susreli dvaput. Prvi put 2013. godine kada je Hrvatska pobijedila Južnu Koreju u Londonu 4:0, a posljednji put prije dvije godine kada nas je Brazil pobijedio 2:0 na Anfieldu. 

Pomoćnici su mu Stuart Burt i Simon Bennett, a četvrti sudac je Paul Tierney, sve redom Englezi.

SASTAVI:

Hrvatska: Livaković - Juranović, Lovren, Škorić, Bradari - Modrić, Rog, Kovačić -  Vlašić, Pašalić, Perišić

PORTUGAL:  Patricio – N. Semedo, Dias, R. Semedo, Rui, Danilo, Moutinho, Fernandes - Jota, Felix, Ronaldo

Možda nikada čudniji sastav Hrvatske protiv opuštenog Portugala. Vatreni će igrati u rombu, Rog je korektor veznog reda,  a ispred njega su Kovačić i Modrić. Pašalić će biti iza dva napadača, Perišića i Vlašića. Na bekovima dva bivša igrača Hajduka, Juranović desno i lijevo Bradarić. 

KALKULACIJE

Nakon poraza u Švedskoj, hrvatska nogometna reprezentacija ugrozila je ostanak u elitnom razredu Lige nacija. Međutim, "Vatreni" još uvijek imaju realne izglede za ostanak u Ligi A.

Uoči posljednjih 90 minuta natjecanja u skupini 3 Francuska je sa 13 bodova osigurala prvo mjesto i plasman na završni turnir, Portugal ima 10 bodova i sigurno je drugi, dok Hrvatska i Švedska imaju po tri boda.

Prvi kriterij za određivanje pozicije na ljestvici je broj bodova, a Hrvatska i Švedska su trenutačno izjednačene sa po tri boda.

Nakon toga gleda se broj bodova osvojen u međusobnim susretima, obje su ekipe osvojile po tri boda, zatim se gleda gol razlika u međusobnim susretima, ona je također izjednačena (3-3). Jednak je i broj golova (3) koje su momčadi zabile u međusobnim susretima, kao i broj golova postignut na gostovanju (1) u međusobnim ogledima.

Idući krirerij je ukupna gol razlika u skupini, i po tome su Hrvatska i Švedska izjednačene, obje imaju -6.

Tek sedmi kriterij, ukupan broj postignutih golova, gura Hrvatsku ispred Šveđana. Hrvatska je zabila sedam, a Švedska samo tri gola.

"Vatreni" za ostanak u najvišem razredu Lige nacija ne smiju u utorak ostvariti lošiji rezultat od Švedske.

U slučaju da utakmice u Splitu i Saint Denisu završe bez pobjednika, Hrvatska bi zadržala treće mjesto dok bi Švedska ispala u B razred Lige nacija. Izuzev u slučaju da utakmica u Splitu završi 0-0, a u Francuskoj sa minimalno 5-5, jer bi Švedska tada bila bolja zbog većeg broja postigutih golova.

U slučaju da obje reprezentacije upišu pobjedu ili obje izgube, odlučivat će ukupna razlika pogodaka u skupini.

GDJE GLEDATI?

Susret počinje u 20:45, a možete ga pratiti u izravnom prijenosu na Novoj Tv. 

NAJAVA

Hrvatska nogometna reprezentacija na Poljudu dočekuje Portugal u zadnjem kolu skupine 3 Lige nacija. Gostima ova utakmica ne znači rezultatski ništa, osigurali su drugo mjesto u skupini, ali zato Vatreni odlučuju o svojoj sudbini. 

Europski prvaci su protiv svjetskih viceprvaka u prvom susretu uvjerljivo slavili 4-1, a Modrić i društvo će se morati potruditi ovoga puta odnijeti pobjedu ne žele li kalkulacije i poglede na Stade de France na kojemu će snage odmjeriti Švedska i Francuska. Naime, dok su Francuzi sigurno prvi, Šveđani imaju jednak broj bodova kao Hrvati i nalaze se na posljednjem mjestu skupine na kojemu će završiti Hrvatska bude li odigrala lošije od njih. 

Zlatko Dalić ima problema u sastavu zbog koronavirusa, ali kapetan Modrić smatra da imamo dovoljno dobrih igrača da nema razloga za brigu.

Komentara 131

DU
Deleted user
21:36 17.11.2020.

Nema danas komentara o stadionu? Neznaš kaj je gore, ružan Maksimir, ili oranica na Poljudu.

Avatar GeniKameni
GeniKameni
23:19 17.11.2020.

Pun mi je k**ac vise... ovih poraza od Portugala! Drugi njihov gol, cista ruka! Treci gol, ahhh... da bas jedan od najpouzdanijih onako ispusti loptu! Ono sto je Juranovic promasio, to se pogadja zatvorenih ociju... Ronaldo od 10 slobodnih udaraca u prosjeku jednom posalje loptu u okvir gola, i to se moralo dogoditi bas protiv Hrvatske?! A iskljucenje Roga je direktna posljedica Daliceve jos defanzivnije igre koju je naredio za drugo poluvrijeme... Portugalci su dobri ali ne pobijediti ih niti jednom u sad vec 7-8 utakmica, to je na granici sazaljenja. Kako stvari idu, reprezentacija bi mogla oboriti Cilicev rekord protiv Djokovica...

SS
sokac sa drave
22:54 17.11.2020.

Najbolji igrac Skoric toliko lopti skinio sa glavom i ocistio nogom iz sesnaesterca.Mrzioci Kovacica nemaju srece jer da jos nije bilo Pasalica i Vlasica bio bi jos bolji.Koja je to vec data prilika Pasalicu da nesto pokaze i uvjek nista.Vlasic je nakon nekoliko sprintova u prvom poluvremenu crknio visak sala se upalio.Lovren je kriv za treci gol jer je golmanu namjestio most umjesto da ga je zagradio kod hvatanja lopte.Kada igras protiv Ronalda i dobijes prvi karton moras u drugom poluvremenu biti zamjenjen jer slijedi brzo drugi zuti sto se je Rogu i desilo.Inace Rog u tim defanzivnim prljavim rabotam je veoma dobar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije