Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Vecernji.hr, Hina
HRVATSKA KORAČA PREMA EURU

Mladi vatreni nastavili savršen niz: Deklasirali Austriju s tri komada i upisali šestu pobjedu

Mladi vatreni nastavili savršen niz: Deklasirali Austriju s tri komada i upisali šestu pobjedu
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
16.11.2021. u 22:23

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija zadržala je stopostotni učinak u skupini A kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se 2023. godine održati u Gruziji i Rumunjskoj 3-1 (2-0) gostujućom pobjedom protiv Austrije u Reid-innkreisu.

Hrvatska je povela 3-0 golovima Lukasa Kačavende (14), Bartola Franjića (41) i Luke Sučića (55-11m), a poraz domaćih ublažio je Romano Schmid (67).

Izabranici Igora Bišćana do prednosti su stigli dalekometnim udarcem Kačavende čiji je pokušaj sa 25 metara iznenadio Hedla na domaćim vratima.

Bolju igru u prvom poluvremenu Hrvatska je okrunila još jednim golom, u 41. minuti Sučić je izveo slobodan udarac iskosa s lijeve stane, najviši u skoku bio je kapetan Franjić, njegov se udarac odbio od vratnice i prešao gol-liniju prije no što ju je Hedl uspio ukrotiti.

Početkom nastavka Hrvatska je povećala prednost nakon što je Aiwu vrlo naivno na rubu kaznenog prostora oborio Marina, a Sučić je bio siguran izvođač najstrože kazne.

No, veliko vodstvo kao da je uspavalo Hrvatsku pa je Austrija u posljednjih pola sata ozbiljno zaprijetila. Schmid je u 67. minuti lijepim udarcem sa 20-ak metara svladao Kotarskog, a onda je Adamu u 74. 77. minuti imao dvije vrlo izgledne situacije za dodatno smanjenje. Srećom, prvi njegov pokušaj zaustavlia je vratnica, a drugi je Soldo uspio izbiti sa same gol-linije.

U drugoj utakmici u ovoj skupini igranoj u utorak Norveška je kao gost svladala Azerbajdžan sa 2-1, pa je sada Hrvatska vodeća sa 18 bodova, Norveška je druga sa 15, a Austrija treća sa 12 i utakmicom više.

Sljedeću utakmicu Hrvatska će odigrati upravo protiv Austrije na domaćem terenu 25. ožujka.

Plasman na EP izborit će devet pobjednika skupina te najbolja drugoplasirana reprezentacija, dok će preostalih osam drugoplasiranih u dodatne kvalifikacije.

 

>> Briljantni Modrić

Komentara 8

PA
Paket
21:48 16.11.2021.

Bisćan će biti veliki trener

DU
Deleted user
21:44 16.11.2021.

Rasturamo. Buducnost je svijetla.

AM
Ameise
22:28 16.11.2021.

Mali Domik je branio, svaka mu cast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije