Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVLJE PLAVIH

Dinamo pobijedio i Goricu! Jakirovićevi momci nastavljaju utrku s Rijekom, pogledajte ljestvicu HNL-a

Gorica i Dinamo sastali se u 30. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/26
Autori: Hina, Večernji.hr
13.04.2024.
u 20:56

Utakmicu 30. kola HNL-a između Gorice i Dinama pratimo u tekstualnom prijenosu na našem portalu

GORICA - DINAMO 0:2 (Kulenović 13', Bulat 88')

GORICA
: Banić - Leš, Maloča, Krizmanić - Mitrović (od 73' Jurić), Pršir (od 82' Kapulica), Mrzljak, Štiglec - Lazarov (od 46' Soldo), Rukavina (od 87' Vrzić) - Vujnović

DINAMO: Nevistić - Ristovski, Theophile-Catherine, Perković - Kaneko (od 64' Bernauer), Sučić (od 83' Ademi), Mišić, Vidović (od 64' Hoxha) - Baturina (od 72' Bulat) - Petković, Kulenović (od 83' Rog)

Ljestvica HNL-a:

Standings provided by Sofascore

Pobjednički niz nastavili su nogometaši Dinama koji su tri boda osvojili i u 30. kolu HNL-a, u gostima su pobijedili Goricu 2-0 (1-0). U 13. minuti Dinamo je poveo golom Sandra Kulenovića, a utakmica je riješena u 87. minuti kada je za 2-0 pogodio Marko Bulat. Velikogoričani su ove sezone bili neugodan suparnik Dinamu. Jednom su odigrali 0-0 na maksimirskom stadionu, dok su u Velikoj Gorici pobijedili 2-1.

Novom pobjedom Dinamo je nastavio s pritiskom na vodeću Rijeku. Trenutačno Dinamo ima dva boda manje od Rijeke koja u nedjelju igra dvoboj ovog kola, gostovanje u Puli kod Istre 1961. Idućeg tjedna Dinamo će odraditi zaostali susret protiv Varaždina. Gorica je ostala na šestom mjestu ljestvice.

POGOTKE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE

Prvu šansu na subotnjem ogledu stvorio je Dinamo, a u petoj minuti je udarac Baturine zaustavio velikogorički vratar Banić. Gosti su ipak uspjeli povesti ranim pogotkom i to u 13. minuti. Opet je u glavnoj ulozi bio Baturina koji je poslao sjajnu asistenciju prema Kulenoviću koji je lako nadmudrio suparničkog vratara i zabio za 1-0.

Nakon vodstva Dinamo je nastavio dominirati travnjakom, ali se usporedno i Gorica budila sa željom da zaprijeti suparniku. U 26. minuti je Gorica imala prvu veliku šansu. Rukavina, Dinamov igrač na posudbi, prevario je Ristovskog, ali je Nevistić spriječio izjednačujući pogodak.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Do kraja poluvremena još je jednu veliku šansu imao Dinamo, ali udarac Vidovića je tom prilikom blokiran.

Drugo poluvrijeme nije promijenilo stanje na terenu. Dinamo je bio bolji, okomitiji te je stvarao šanse i tražio drugi pogodak. Prvo su pokušali Kaneko i Kulenović, a potonji igrač je imao savršenu priliku za 2-0 u 68. minuti. Sučić je sve pripremio, poslao povratnu loptu, ali je Kulenović promašio prazna vrata.

Neizvjesnost je trajala do 87. minute kada je Dinamo dao drugi pogodak. S vrha šesnaesterca pucao je Bulat, a lopta se djelomično odbila od bloka i završila u mreži za konačnih 2-0 Dinama.


PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ: Gotovo je u Velikoj Gorici! Dinamo je pobjedom od 2:0 uz pogotke Kulenovića i Bulata nastavio lov za vodećom Rijekom na ljestvici HNL-a.

90' Čeka nas sudačka nadoknada u trajanju od čak šest minuta.

88' GOOOOL! Marko Bulat zabija za 2:0. Sjajan je to bio, precizan udarac za potvrdu pobjede plavih.

83' Marko Rog je u igri umjesto Sandra Kulenovića, a ušao je i Arijan Ademi kojemu je mjesta na terenu napravio Petar Sučić.

80' Konačno se oblak dima maknuo iznad terena, igra se nastavlja dalje. U redu je i domaći vratar, srećom, nije pretrpio ozljedu, ali onaj vatromet s Dinamove navijačke tribine sletio je i eksplodirao jako blizu njega.

76' Prekid utakmice! Dvije baklje su na terenu, a netko je bacio i vatromet, i to u neposrednoj blizini vratara Gorice, Banića. Sada se treba raščistiti dim nakon bakljade BBB-a.

72' Kod Dinama sada ulazi Marko Bulat, a izvan igre je Martin Baturina, asistent za Kulenovićev pogodak u 13. minuti.

68' Nevjerojatno što je sada promašio strijelac dosad jedinog pogotka Sandro Kulenović. Dinamo je imao dosta igrača u završnici, izgledalo je da je Banić već savladan, a Sučić je samo poslužio Kulenovića koji je mogao birati gdje će pucati, no opalio je preko gola. Ni Sergej Jakirović nije mogao vjerovati da ovo nije gol.

64' Dvostruka zamjena kod Dinama. Izlaze Vidović i Kaneko, a ulaze Hoxha i Bernauer.

63' Nedugo nakon Mišića zbog jednog prekršaja žuti karton dobio je Bruno Petković.

61' Novi žuti karton za Dinamo ove večeri, sada ga je zaradio Josip Mišić.

56' Imali su domaći korner, a onda je Dinamo pokazao koliko opasan može biti iz kontre. No, kao i mnogo puta danas, izostao je onaj završni pas, točka na i krasne akcije.

53' Probao je sada i Sandro Kulenović, bio je to šut iz voleja nakon jednog Dinamovog kornera. Ide i to preko Banićeva gola. Puca Kulenović i u akciji potom, nakon dosta neodlučnosti u obrani Gorice kod otklanjanja te opasnosti po njihov gol pogodio je vanjsku stranu mreže.

50' Miran početak drugog dijela sada je jednim udarcem iz daljine malo uzburkao Josip Mišić. Nije taj njegov pokušaj bio precizan, ali jest taman onakav da ga upišemo.

46' Kreće i nastavak dvoboja. Jedina promjena u odnosu na početni sastav dogodila se kod Gorice. Marko Soldo ušao je u igru umjesto Andreja Lazarova.

POLUVRIJEME: Vodi Dinamo koji je itekako dominantan u odnosu na Goricu danas. Zabio je Sandro Kulenović u 13. minuti, a nedugo zatim mogla je zabiti i Gorica. Gabriel Rukavina nije izjednačio, udarac mu je obranio Nevistić. Bila je to i jedina prava šansa za domaće, Dinamo je imao nekoliko udaraca prema vratima Banića, mogla je ta prednost plavih biti i veća.

44' Još jednom su kombinirali Sučić i Vidović, no i tu je akciju blokirala obrana Gorice. Imaju domaći itekako puno posla danas u zadnjoj liniji.

40' Probao je sada i Vidović, no i taj je udarac završio u Banićevim rukama. Dinamo i dalje traži taj drugi pogodak, svjesni su i plavi toga da je ovih 0:1 vrlo varljivo, a Gorica ih je već jednom i mogla kazniti, no udarac Rukavine iz blizine obranio je Nevistić.

38' Zaiskrilo je sada pored Dinamove klupe nakon baš nezgodnog starta Vujnovića nad Ristovskim. Vujnović je dobio žuti karton zbog nesportskog starta, Ristovski pak zbog prigovora prema sucu. Nezgodno je Ristovski aterirao na tlo, a kad se pridigao, gurnuo je napadača Gorice. Sucu dvoboja nije se to svidjelo pa je obojici dao žuti karton, a javnu opomenu dobio je i Marko Salatović, pomoćnik Sergeja Jakirovića na klupi Dinama.

36' Još jedan šut Baturine, bio je to samo trening-zadatak za velikogoričkog vratara.

31' Lijepo je Petković sada pronašao Baturinu pred golom, ali Baturina nije mogao smiriti loptu, vratar Banić je to uzeo

28' Mat-pozicija za Vidovića! Prošao je Baturina po desnoj strani iskoristivši jednu pogrešku domaće obrane, tražio je ubačajem Kulenovića, a nakon čišćenja pucao je Vidović, no samo u blok Krizmanića. Utješna nagrada je samo korner za plave.

26' Kakva šansa za Goricu! Nevistić skida zicer Gabrielu Rukavini, a onda je probao Lazarov koji je pogodio blok Theophilea- Bila je ovo velika prilika, igrač Dinama na posudbi u Gorici mogao je izjednačiti.

23' Ništa se po pitanju igre nije promijenilo na terenu u Velikoj Gorici. Dinamo i dalje kontrolira tijek igre, dojam je da sada igraju još opuštenije nakon postignutog pogotka.

19' Dobar je sada pokušaj uputio Vidović. Sučić ga je lijepo proigrao, a ovaj si je potom sam napravio poziciju za šut, no išlo je to izravno u vratara Banića.

13' GOOOOL! Vodi Dinamo, strijelac je Sandro Kulenović! Sjajna je to akcija bila u kojoj je Baturina gurnuo loptu za prvog strijelca danas. Kulenović je nakon dobivene lopte ušao u sprint od kojih tridesetak metara i na kraju hladnokrvno svladao Banića.

10' Bolje je otvorio gostujući sastav, vidi se da je želja igrača Sergeja Jakirovića što ranije doći do pogotka.

5' Sjajan udarac Baturine sada je obranio vratar Banić. Nakon kombinacije Vidovića i Kulenovića Baturina je oštro tukao, no Banić je to nekako uspio odbiti. Žustar početak Dinama koji izgleda vrlo ofenzivno, a plavi igraju s trojicom odostraga.

2' Od samog starta bit će to bučna, vatrena navijačka podrška za Dinamo. BBB-i su već razvili koreografiju, a na njihovom transparentu piše: Nezaustavljiva lavina.

19.00 Počeo je dvoboj u Velikoj Gorici!

18.00 StIgao je sastav Dinama. Bit će zanimljivo vidjeti u kakvoj će to točno formaciji istrčati Jakirovićeva momčad.

A evo nam i sastava Gorice za današnju utakmicu:


Najava: 

Nogometaši Dinama ove subote od 19 sati odigrat će dvoboj 30. kola domaćeg nogometnog prvenstva. Plavi idu u goste Gorici, i to u ritmu od četiri uzastopne prvenstvene pobjede. Kiksevima Hajduka dokopali su se izabranici Sergeja Jakirovića drugog mjesta na ljestvici te sada imaju pet bodova, ali i utakmicu manje od vodeće Rijeke. Također, imaju pet bodova više od trećeg Hajduka, od kojeg su također odigrali jedan prvenstveni dvoboj manje. To će tako biti još samo do srijede, kada Dinamo igra zaostali susret još iz 5. kola protiv Varaždina.

- Uzeli su nam ove sezone pet bodova, stoga smo oprezni, ali smo svijesni svoje snage i forme.Treba tako nastaviti kako bi lovili Rijeku. Moramo sve napraviti za tri boda - rekao je trener Dinama Sergej Jakirović uoči utakmice, uz dodatak:

- Lomit će se prvenstvo i iza Gorice, idemo utakmicu po utakmicu. Svježiji smo, možemo neke stvari i trenirati. Zadnja kola ćemo igrati prije Rijeke, želim svaku tu utakmicu pobijediti da stvorimo dodatan pritisak na Rijeku.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar rubinet
rubinet
20:39 13.04.2024.

U 75. minuti zamalo je ozlijeđen vratar domaćih Banić. Njega su BBB gađali raketom ili nekom vatrometnom napravom. Pa treba li ubiti čovjeka zbog nogometa? Sramota!

MA
Marsi
21:12 13.04.2024.

Kulenovic je klada kojem trb 5 100% prilika da bi zabio jednu. Hoxa i Kaneko idu na pretrcavaje bez driblinga,nedovoljno za krila

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
21:10 13.04.2024.

Dinamo prvak!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije