Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRESS KONFERENCIJA

Dalić: Napravit ćemo neke promjene u odnosu na Latviju. Vida je ostao u Zagrebu na poštedi

Rijeka: Konferencija za novinare Zlatka Dali?a
Goran Kovacic/PIXSELL
10.09.2023.
u 15:31

Nakon Latvije naši nogometaši gostuju kod Armenije u Erevanu

Hrvatska nogometna reprezentacija sutra od 18 sati u Erevanu igra susret šestog kola kvalifikacija za europsko prvenstvo protiv domaćina Armenije. Poslije sjajnog nastupa na Rujevici i pobjede od 5:0 protiv Latvije, hrvatski nogometaši imat će puno teži zadatak protiv Armenaca koji su puno ozbiljniji suparnik. 

Armenci su oteli bod Turskoj (1:1) u Bursi i trenutno su na trećem mjestu, bodovno izjednačeni (7) s drugoplasiranoj Hrvatskoj uz utakmicu više. Izbornik Zlatko Dalić i Mateo Kovačić najavili su dvoboj u kojem moramo osvojiti nova tri boda. 

- Imao sam malih problema uoči utakmice s Latvijom, ali sada sam spreman. Dalje je na izborniku da odluči tko će igrati. Protiv Latvije smo ušli onako kako smo se i dogovorili. Sutra nas očekuje još jedan snažan protivnik. Išli smo 100% protiv Latvije zato i je rezultat bio tako dobar za nas. Nije lako igrati svaka tri dana, ali tako je kako je, nema druge - rekao je Kovačić. 

VEZANI ČLANCI:

- Mislim da više nema lakih utakmica i da nas sutra čeka prava borba. Ušli su pozitivno u ove kvalifikacije i kao što sam rekao, nema predaha. Pitanje tko će i kako će igrati ostaje na izborniku - smatra Mateo. 

- Za Luku nije bilo dvojbi, ako se bude osjećao dobro, ako bude potreban reprezentaciji, kao što i jest, onda tu nema problema. On je naš vođa i nastavljamo s njim - jasan je Kova. 

- Impresioniran sam vašim rezultatima. Odigrali ste jako dobre utakmice protiv Latvije, Walesa i Turske. Nadam se da ćemo oboje na Euro, ali znam da to neće biti lako. Sviđa mi se kako igrate. I vjerujem u vaš napredak - poručio je Dalić.

- Dražen Ladić ih je gledao triput u živo. Vidjeli smo sve i spremni smo na sve. Kovačić je na raspolaganju kao i Lovro Majer, vidjet ćemio, ako nije spreman neće igrati jer ništa ne želimo riskirati. Jedino nedostaje Domagoj Vida koji je ostao u Zagrebu zbog bolesti - otkriva izbornik. 

VEZANI ČLANCI:

- Napravit ćemo neke promjene s obzirom na analizu koju smo napravili. Mogli bi mijenjati u obrani, pogotovo na bočnim pozicijama, to želimo pojačati - kazao je Dalić. 

- Armenija? Po svemu što smo do sada gledali, osjetili su da imaju šansu i kvalitetu za plasman na EURO-u. Mi moramo ponoviti pristup iz Rijeke, biti jako ozbiljni, pametni i rutinski riješiti ovakvu utakmicu da nam se otvori put za nastavak - zaključio je Dalić. 

Komentara 9

KR
krlokova
23:06 10.09.2023.

srića naša što vi niste izbornici............

VI
Vice71
16:09 10.09.2023.

Nikoga ne slušaj, radi ono što misliš da je ispravno jer si se svojim djelima dokazao.

EJ
ejStef
19:14 10.09.2023.

Znači Perišić igra beka, umjesto Juranovića vjerojatno Stanišić, budući da je Vida otpao onda će opet igrati Šutalo, trebao bi ostaviti Petkovića, a možda umjesto Kramarića staviti Pašalića budući da su suigrači opet šizili na njega... Ajde da vidimo da li su dobro snimili Armeniju, te da li će uspjeti nametnuti igru...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije