Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na pariškoj zemlji

VIDEO Đoković ispisao povijest: 'Razbio' Norvežanina za 23. Grand Slam naslov

French Open
Foto: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS
1/49
11.06.2023.
u 18:39

Novak Đoković (36) i Casper Ruud (24) do sada su jedan protiv drugoga igrali četiri puta. Svaki od ta četiri meča pobijedio je Đoković, a Ruud nije mu uspio uzeti niti jedan set. Đoković je tradiciu nastavio i igrom na koju je Ruud teško mogao odgovoriti došao do još jednog, ovaj put rekordnog, Grand Slam naslova

Đoković - Ruud 3:0 (7:6, 6:3, 7:5). Novak Đoković i Casper Ruud susreli su se u nedjelju u finalu Roland Garrosa. Đoković je uzeo svoj 23. Grand Slam naslov što ga je stavilo ispred Rafaela Nadala po broju osvojenih naslova te je time postao tenisač s najviše Grand Slamova u povijesti (treći je Roger Federer s 20 naslova).

Norvežanin je četvrti tenisač svijeta. Do Đokovića je stigao izbacivanjem Eliasa Ymera, Giulija Zeppierija, Zhizhena Zhanga, Nicolasa Jarryja, Holgera Runea i Alexandera Zvereva pri čemu je izgubio samo tri seta. Đoković koji je na svom putu do finala svladao  Aleksandra Kovačevića, Martona Fucsovicsa, Alejandra Davidovicha Fokinu, Juana Pabla Varillasa, Karena Hančova i Carlosa Alcaraza. 

GALERIJA Đoković svladao Alcaraza i došao do finala Roland Garrosa

French Open
1/22

Srbin i 24-godišnji Norvežanin do sada su jedan protiv drugoga igrali četiri puta. Svaki od ta četiri meča pobijedio je Đoković, a Ruud nije mu uspio uzeti niti jedan set. Prije meča u publici su viđena poznata lica nogometnog svijeta. Tamo je nedavno umirovljeni Zlatan Ibrahimović, a finale su došli pogledati i Kylian Mbappé te Olivier Giroud.

Meč je otvoren snažnim i dugačkim setom. Norvežanin je krenuo agresivno do 3:0. Đoković mu se odupirao s nerijetkim pogreškama u igri. Međutim, nakon toga se probudio i kroz izvrsne i napete izmjene izborio izjednačenje na 4:4 pa tie breaka, dok se Ruud usprkos žustrom početku našao u problemima i počeo griješiti. Đoković je na kraju okrenuo situaciju i uzeo set za 1:0.

U drugi set Đoković je krenuo snažno poput Ruuda na početku meča. Otvorio je izvrsnim prvim gemom pa uzeo iduća dva. Norvežanin nije uspijevao puno napraviti i ostajao je bez odgovora. Uspio je dobiti jedan gem, no Đoković se već u idućem asom vratio na tri prednosti (4:1). Ruud je zatim sigurnom igrom dobio još jedan gem u nastojanju da napravi ono što je Đoković u prvom setu. Uzeli su svaki po jedan gem za 5:3. Povratak Ruudu u drugom setu nije uspio i Đoković je na kraju povećao vodstvo na 2:0.

VEZANI ČLANCI:

Treći je set počeo gemom za Ruuda. Već je drugi osvojio Đoković bez izgubljenog poena. Ruud nije osobito dobro izgledao u nastojanju da zaustavi srpskog tenisača. Ipak uspio je dobiti još jedan gem i nastaviti dobar početak trećeg seta. Ubrzo je uslijedilo na 2:2 nakon snažnog servisa Novaka Đokovića. Set je nastavio teči smjenom u gemovima.Ruud bi poveo uz puno bolju igru, nego u prva dva seta, a Đoković izjednačio.

Na samom kraju seta Đoković je ipak prekinuo niz i sa 6:5 stao na rub slavlja. U idućem gemu Ruud je na samom kraju uzeo jedan poen, no Đoković se nije dao smesti u uspiješno dovršava meč za 23. Grand Slam naslov. Đoković je legao na pod, a publika je ustala na noge i najtrofejnijeg tenisača u povijesti pozdravila pljeskom. 

VIDEO Koliko će Goran trpjeti ovakve ispade? Đoković opet urlao na Ivaniševića

Komentara 18

MO
Mondraker
19:21 11.06.2023.

Čestitke Nole, svaka ti čast. Uvijek volim gledati tvoj tenis. A vi sportomrzci, mrzite cijeli svijet i samog sebe. Idite u špilju i tamo ostanite

VL
@VladCepes
18:42 11.06.2023.

Sada ce sinovi tisucletnje kulture da kmece da je Nole hrvat, pa ce da ga stave na kunu, da bi to i dokazali. Hahahah, hrvati su najhrabriji narod, ne zato sto se nicega ne boje, nego sto se nicega ne stide.. Decki, Novak Djokovic Srbin, GOAT!!

LO
Lolita3
19:43 11.06.2023.

Nole pobijedio - dobra vijest! Bravo Nole!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije