Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIJEP IZNOS

Evo koliko je Ivan Dodig zaradio nakon što je osvojio Roland Garros

MCO, ATP Tour, Monte Carlo Masters
Foto: EXPA/ Pressesports/ Nicolas Luttiau
1/2
Autori: Vecernji.hr, Hina
10.06.2023.
u 21:57

Osvajačima Roland Garrosa pripalo je 590 tisuća eura što znači da je Dodig zaradio 295 tisuća eura u Parizu. U karijeri je naš tenisač zaradio gotovo 10 milijuna eura.

Hrvatski tenisač Ivan Dodig (38)  i Amerikanac Austin Krajicek (32)  pobjednici su grand-slam turnira Roland Garros u parovima svladavši u velikom finalu belgijski par Sander Gille i Joran Vliegen s 6-3, 6-1.

Dodig i Krajicek prvi su set riješili nakon breaka u osmom gemu, a u drugoj su dionici još triput oduzimali servis Belgijancima, te su slavili na vrlo dominantan način

Hrvatsko-američka kombinacija tako je za 80 minuta stigla do najvećeg uspjeha otkad su zajedno u paru jer su lani izgubili finale u Parizu.

Dodigu je to treći Grand Slam naslov u konkurenciji muških parova – 2015. je otišao do kraja u Roland Garrosu s partnerom Brazilcem Marcelom Melom, a 2021. je slavio na Australian Openu sa Slovakom Filipom Polašekom. Austinu Krajiceku, koji je dalji rođak bivšeg pobjednika Wimbledona Richarda Krajiceka, ovo je prvi grand-slam naslov.

Osvajačima Roland Garrosa pripalo je 590 tisuća eura što znači da je Dodig zaradio 295 tisuća eura u Parizu. U karijeri je naš tenisač zaradio gotovo 10 milijuna eura.

Današnji dan je bio vrlo uspješan za hrvatski tenis jer je ranije Dino Prižmić slavio u Parizu u juniorskoj konkurenciji.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar southman
southman
09:56 11.06.2023.

Svaka čast Ivane. Neuništiv.

SU
Surigrad
11:46 11.06.2023.

Bravo Ivane. Zasluzio si to, skroman decko i sve cestitke

CI
Cigred
17:36 11.06.2023.

Samo u Zagrebuu tenis igra nekoliko tisuća ljudi, u Hrvatskoj još i više a o bogatijim zamljama da ne govorim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije