Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europska liga

Bjelica uoči dvoboja s Viktorijom: Na vrijeme smo dobili šamar

Nenad Bjelica i Dani Olmo
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/5
20.02.2019.
u 19:17

U Maksimir stiže češki prvak Viktoria Plzen koji je u prvom dvoboju nadjačao plave s 2:1

Dinamo u četvrtak (18.55 sati) igra uzvratnu utakmicu šesnaestine finala Europske lige. U Maksimir stiže češki prvak Viktoria Plzen koji je u prvom dvoboju nadjačao plave s 2:1.

Za sljedeću rundu natjecanja zagrebačkoj momčadi bit će dovoljna pobjeda od 1:0. Maksimirski dvoboj najavljuju trener Nenad Bjelica i Dani Olmo.

- Ovo je velika motivacija za nas, još više zbog toga što ćemo igrati pred punim tribinama. Atmosfera u momčadi je odlična - rekao je Dani Olmo i odgovorio na pitanje je li ga zvao netko iz španjolske reprezentacije.

- Stalno smo u kontaktu - kazao je Olmo i nastavio:

- Viktorija je jaka momčad, nismo imali laku skupinu, ali znamo koliko su Česi opasni. Mi vjerujemo u nas i naš uspjeh.

- Mnoge legende Dinama nisu mogle igrati ovako velike utakmice. Mi se nadamo prolasku u jednoj velikoj utakmici. Nije važno tko će zabiti, samo da pobijedimo - zaključio je Olmo.

Nenad Bjelica ne krije zadovoljstvo zalaganjem igrača na treningu i nada se kako će igrači u četvrtak dati sve od sebe kako bi pobijedili Viktoriju.

- Ovoj momčadi ne treba trener kad vidim kako treniraju. Bit će nam potrebno puno koncentracije, strpljivosti. Igramo protiv dobre i iskusne momčadi. Vjerujem u energiju svojih igrača. Pokazali smo da smo kvalitetni i da možemo odigrati dobro svih 90 minuta. Igrači su strašno motivirani - rekao je trener Bjelica

>> Pogledajte Dinamov trening

Tko će na desni bok zamijeniti Stojanovića.

- Moharrami, Šitum i Rrahmani su kandidati. Vidjet ćete sutra tko će igrati. Neću sve otkriti češkom kolegi. Imamo 25 igrača na raspolaganju, najteže mi je odabrati 11 za prvi sastav i 18 za kadar. Svi zaslužuju šansu u ovakvoj utakmici - kaže Dinamov trener.

>> Pogledajte galeriju: Dinamovci na Cvjetnom trgu

Nenad Bjelica i Dani Olmo
1/16

Jesu li igrači nervozni uoči sutrašnje utakmice, koliki je pritisak na momčad?

- Danas smo rasterećeniji nego prije tjedan dana. To vam mogu reći. Psihološka analiza koju smo napravili pred utakmicu nije bila dobra, mislim na utakmicu u Češkoj. Na vrijeme smo dobili šamar i shvatili smo da ne možemo proći ako tako budemo igrali. Pritiska nemamo, želimo ići dalje. Nastaviti ovu pozitivnu priču, a ono što znamo moramo pokazati na terenu - rekao je Dinamov trener.

Jeste li se savjetovali s nekim?

- Nisam nikoga zvao, ali inače se puno savjetujem. Što se tiče literature, u Klagenfurtu imam sobu punu takvih stvari. Savjetujem se i s ljudima koji su pametniji od mene i koji znaju više od mene.

>> Pogledajte trening Dinamovih vratara

U momčad se vratila energija.

- I mene su pisanja zaslijepila, pa i njih. Nije lako čitati neke stvari i kontrolirati uspjeh. Trebalo je vratiti tu energiju, ona se vratila. Nije lako s mladim igračima. Vjerujem da imamo dobru energiju, puno bolju nego u prvoj utakmici. Nije bila u Češkoj dobra niti kdo mene niti kod igrača. Momci sad jedva čekaju da počne utakmica. Razmišljamo o prolasku u 90 minuta. Ako to bude nakon 120 minuta bit ćemo sretni, ali ne razmišljamo o tome - istaknuo je trener Nenad Bjelica. 

>> Pogledajte video: Izet Hajrović najavio utakmicu s Viktorijom

Ključne riječi

Komentara 10

PR
prajdali100
20:08 20.02.2019.

Dinamo sutra mora imati plan A, plan B a možda i plan C. Plave čeka veoma teška i zahtjevna utakmica.

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
23:45 20.02.2019.

Budeš li opet pametovao sa ‘kontroliranim’ nogometom, sutra ćeš dobiti još jedan šamar dodatno opremljen šljagom

CH
chanchir
06:47 21.02.2019.

svi Hrvati za Cehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije