Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Vecernji.hr, Hina
LOŠA VEČER PLAVIH

Dinamo primio četiri gola od Sparte i ispao u skupinu Konferencijske lige

Dinamo primio četiri gola od Sparte i ispao u skupinu Konferencijske lige
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
31.08.2023. u 20:57

Nogometaši zagrebačkog Dinama nisu se uspjeli plasirati u Europsku ligu nakon što su u uzvratnom susretu play-offa izgubili u Pragu od Sparte sa 1-4 ispustivši tako 3-1 prednost iz Zagreba.

Plavi su u Prag stigli sa 3-1 pobjedom iz prvog susreta, no češki prvak je pred 19.000 gledatelja na rasprodanom stadionu Letna sjajno predstavom deklasirao hrvatskog prvaka sa 4-1 izborivši natjecanje po skupinama Europske lige.

Dinamu za utjehu ostaje činjenica da će ove jeseni ipak igrati Europu, ali u Konferencijskoj ligi.

Golove za Spartu zabili su Lukas Haraslin (2), Asger Sorensen (25), Filip Panak (67) i Victor Olatunji (87), dok je pogodak za Dinamo zabio Martin Baturina (71).

Nakon što su osam puta igrali u Ligi prvaka, a devet puta u skupinama Kupa UEFA i Europske lige, Plavi će prvi put u povijesti igrati i u Konferenijskoj ligi nakon što su ove sezone ipali u kvalifikacijama Lige prvaka, a večeras i u play-offu Europske lige.

Kao što se i očekivalo domaćin je od prve minute krenuo agresivno i već u drugoj minuti Sparta je povela. Lukas Haraslin je dobio loptu na rubu šesnaesterca i lijepo pogodio za vodstvo domaćina. Sadegh Moharrami je zakasnio u bloku, a Ivan Nevistić nije mogao ništa.

Bio je to šokantan početak za plave, a već u šestoj minuti je moglo biti i 2-0. Jan Kuchta je prošao po desnoj strani i ubacio u peterac do Victora Olatunjija koji je pucao iz prve, ali preko gola.

Dinamo je u osmoj minuti pronašao put do suparničke mreže, pogodio je Dario Špikić, no bio je u zaleđu. U 15. minuti je sa 20 metara zaprijetio Antonio Marin, no Peter Vindhal je bio spreman. I bilo je to sve od hrvatskog prvaka u prvom poluvremenu.

Nažalost, već u 25. minuti češki prvak je poništio vodstvo Dinama iz prve utakmice. Kaan Kairinen je ubacio iz kornera, a Asger Sorensen glavom pogodio za 2-0. U 35. minuti Sparta je imala još jednu veliku priliku nakon prekida, no Ladislav Krejči nije bio precizan.

Sergej Jakirović je u poluvremenu napravio dvije izmjene, u svlačionici su ostali "nevidljivi" Marin i Moharrami, a priliku su dobili Boško Šutalo i Bogdan Mihajličenko. Odmah se to vidjelo na igri i Dinamo je u nastavku zaigrao daleko bolje i agresivnije. Međutim, nakratko.

U 56. minuti vidjeli smo i najbolju priliku gostiju. Petković je fantastično proigrao Ljubičića koji je izbio sam pred Vindahla, ali je danski golman sjajno obranio. U 60. minuti s ruba kaznenog prostora je tik uz vratnicu pucao Martin Baturina.

U 68. minuti Česi su postigli i treći pogodak. Veljko Birmančević je uputio ubačaj s lijeve strane, lopta se odbijala u Dinamovom kaznenom prostoru i stigla do Filipa Panaka koji je pogodio za 3-0. Samo minutu kasnije Jaroslav Zeleny je mogao i zabiti četvrti pogodak, no srećom nije bio precizan.

Dinamo se vratio u život u 71. minuti. Petković je još jednom odličnom loptom uposlio Baturinu koji je "slomio" Spartine stopere i smanjio na 3-1 izjednačivši tako rezultat iz prve utakmice. Kada se već činilo kako bi susret mogao u produžetke, Sparta je postigla i četvrti pogodak. Kairinen je dugom loptom pronašao Olatunjija koji je prošao pored Šutala i zabio za veliko slavlje. 

Ždrijeb skupina Europske i Konferencijske lige na rasporedu je u petak u Grimaldi Forumu u Monacu.

 

Komentara 96

ZO
zoranos
20:56 31.08.2023.

Jel netko očekivao drugačije? Prodali su tri reprezentativca prije ove utakmice! Usporedite rad Mamića i rad Šimića! U jednoj sezoni je uništeno ono što se gradilo više od 10 godina!!! Ovo je kao MOŽEMO! samo u nogometu - pošteni i sa dobrim namjerama, ali nesposobni do granice bola!

MM
Mirko_Motika
20:57 31.08.2023.

Mamiću vrati se

Avatar MracnaIstina
MracnaIstina
20:59 31.08.2023.

Ovo je zalostan, razocaravajuc i tezak poraz Dinama. Bolja momcad ide dalje. Ovo je trenutna vrijednost kluba i realna slika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije