Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRANSFERI

Turski klub u jednom danu doveo 15 igrača

Turski klub u jednom danu doveo 15 igrača
Foto: MAXIM SHEMETOV/REUTERS/PIXSELL
26.01.2020. u 08:00
-
Prijelazni rok, ,
DOVELI ČAK 15 IGRAČA

Turski klub Ankaragücü je posljednjeg dana prijelaznog roka doveo čak 15 igrača.

Klub je imao zabranu dovođenja igrača zbog financijskih problema koja je prije nekoliko dana ukinuta.

Momčad su pojačali Gerson Rodrigues, Gelmin Rivas, Saba Lobjanidze, Konrad Michalak, Daniel Łukasik , Ricardo Friedrich, Miloš Stanojević, Orkan Çınar, Atila Turan, Fatih Tultak, Suat Kaya, Ahmet Sun, Enes Kubat, Muhammed Yasir Karabay i Nduka Ozokwo.

PJACA U BELGIJI

Marko Pjaca (24) će karijeru nastaviti u Anderlechtu. Hrvatskom reprezentativcu su propale posudbe u Cagliari i  Sampdoriju, a onda se uključio belgijski prvoligaš te ga angažirao do kraja sezone. Budu li Belgijci zadovoljni Pjacom, ta se posudba može produžiti još na godinu dana.

HAGI U RANGERSIMA

Škotski nogometni velikan Rangers posljednjeg je dana zimskog prijelaznog roka na šestomjesečnu posudbu iz belgijskog Genka doveo 21-godišnjeg rumunjskog napadača Ianisa Hagija, sina najboljeg rumunjskog igrača svih vremena Gheorghea Hagija.

Hagi bi trebao pomoći Rangersu prekinuti osmogodišnju dominaciju Celtica u škotskom prvenstvu.

Trenutačno drugoplasirani Rangers ima pet bodova manje i utakmicu manje od vodećeg Celtica.

PULJIĆ ODLAZI

Jakov Puljić odlazi iz Rijeke, a karijeru bi trebao nastaviti u Poljskoj. Napadač Rijeke blizu je prelaska u Jagielloniju iz Bialystoka.

CAVANI OSTAJE U PARIZU

Edinson Cavani ostaje u PSG-u nakon što mu je propao transfer u madridski Atletico. 

BENKOVIĆ U BRISTOLU

Filip Benković drugi dio sezone igrat će u drugoj engleskoj ligi. Leicester će dopustiti hrvatskom stoperu odlazak na posudbu u Bristol, javlja Daily Telegraph.

PIATEK NAPUSTIO MILAN

Poljski reprezentativni napadač Krzysztof Piatek (24) karijeru će nastaviti u Herthi iz Berlina u koji je stigao iz Milana. Iz Herthe nisu objavili financijske detalje transfera, ali prema navodima njemačkih medija njegova je vrijednost 22 milijuna eura.

- Sretan sam što sam došao ovdje jer smatram kako klub ide u dobrom smjeru - izjavio je Piatek.

Piatek je skrenuo pozornost na sebe u prvom dijelu prošle sezone kada je u 21 nastupu postigao 19 pogodaka za Genou te je u siječnju prošle godine za 35 milijuna eura stigao u Milan.

U drugom dijelu prošle sezone Piatek je nastavio postizati pogotke i u dresu "crveno-crnih", u 21 nastupu 11 puta je zatresao  mrežu, no ove je sezone u 20 nastupa u svim natjecanjima pogodio tek pet puta i dolaskom Zlatana Ibrahimovića izgubio status člana udarne postave.

ORŠIĆ OSTAJE U DINAMU

- Novih transfera neće biti, ni odlazaka ni dolazaka. Oršiš ostaje - izjavio je Dinamov trener Nenad Bjelica.

Menadžer WBA naš Slaven Bilić odustao je od dovođenja Mislava Oršića te se okrenuo Callumu Robinsonu (Sheffield) i Kamilu Grosickom (Hull). Prvi je stigao na posudbu, dok bi drugi trebao stići u transferu od 2,5 milijuna eura.

NAKON 14 GODINA

Legendarni veznjak HNL-a Dumitru Mitu vraća se u hrvatski nogomet dva tjedna uoči 45. rođendana, više pročitajte OVDJE..

SOLDO U SLAVENU

Mladi Dinamov stoper Vinko Soldo bit će u Slavenu na posudbi do kraja sezone. Soldo se krajem prošle godine vratio s posudbe u Finskoj.

MARI U ARSENALU

Navodno je Arsenal dogovorio transfer Pabla Marija. Flamengov branič je već stigao u London na liječnički pregled.

BERGWIJN U SPURSIMA

Veznjak PSV Eindhovena Steven Bergwijn (22) na korak je do prelaska u Tottenham, a vrijednost transfera procjenjuje se na 32 milijuna eura.

 Britanski mediji objavili su u utorak da su dva kluba dogovorila odštetu, te da se očekuje dolazak Bergwijna u London kako bi obavio liječnički pregled i potom potpisao ugovor sa Spursima. Nizozemski reprezentativac trebao bi biti značajno pojačanje za momčad Josea Mourinha, koja do travnja ne može računati na ozlijeđenog Harryja Kanea. 

 Bergwijn je prošle sezone u nizozemskom prvenstvu upisao 14 golova i 12 asistencija, a i ove sezone igra u odličnoj formi, te je u 16 prvenstvenih nastupa ubilježio pet golova i deset asistencija. (h)

ERIKSEN U INTERU

Trenutačno drugoplasirani sastav talijanskog nogometnog prvenstva milanski Inter u ponedjeljak je zgotovio prelazak danskog reprezentativnog veznjaka Christiana Eriksena (27) iz redova engleskog Tottenham Hotspura. 

Eriksen je s Interom potpisao ugovor do ljeta 2024. godine, a vrijednost transfera procjenjuje se na 20 milijuna eura.

Eriksenov dolazak daje novu nadu Interu kako bi već ove sezone mogao prekinuti dominaciju Juventusa u Serie A i osvojiti svoj prvi "scudetto" nakon 2010. godine.

Nakon 21 kola Inter ima 48 bodova, tri manje od vodećeg Juventusa, a dva više uz utakmicu više od trećeg Lazija. (h)

SUSO SE VRAĆA

Zvonimi Boban radi čistku u Milanu, a na red je došao 26-godišnji krilni igrač Suso koji se vraća u Španjolsku. Naime, Španjolac je ove sezone podbacio i potpuno je izvan forme. Mediji javljaju kako bi Suso do kraja prijelaznog roka trebao otići na posudbu u Sevillu.

Budu li Španjolci zadovoljni mogu otkupiti njegov ugovor za 25 milijuna eura.

Suso je iz Liverpoola stigao u Milan prije četiri i pol godina za 1.3 milijuna eura. Za MIlan je u 153 utakmice zabio 24 gola, te imao 34 asistencije. Ranije su ga željeli madridski Atletico i Valencia.

DINAMOVAC JE TRAŽEN

Dinamo će nastavak prvenstva dočekati u nešto izmjenjenom sastavu. Dani Olmo je otišao u Leipzig, a plave su još napustili Mario Šitum, Ivo Pinto, Marko Lešković i Dinko Horkaš. Na izlaznim vratima je i Mislav Oršić, za njega se ozbiljno zanima Bilićev WBA. Hrvatski trener rado bi doveo Dinamova igrača. Za Oršića se osim WBA zanima i njegov konkurent za naslov u engleskoj drugoj ligi Leeds.

BALE NE IDE IZ MADRIDA

Menadžer Garetha Balea Jonathan Barnett rekao je kako je "smiješno" pomisliti da bi "jedan od najboljih nogometaša svijeta" mogao otići iz Real Madrida na posudbu.

Realov igrač Gareth Bale nema baš najbolji odnos s navijačima 'kraljevskog kluba'. Navodno se Manchester United i Tottenhamza Velšanina koji ima ugovor do 2022. godine.

- Zašto bi jedan od najboljih igrača na svijetu išao na posudbu? To je smiješno. Bale je Realov igrač, sretan je i nada se kako će s klubom osvojiti još trofeja - rekao je Jonathan Barnett, menadžer Garetha Balea.

BENTALEB MEĐU SVRAKAMA

Engleski nogometni prvoligaš Newcastle United angažirao je alžirskog reprezentativnog veznjaka Nabila Bentaleba (25) iz njemačkog Schalkea 04 na posudbu do kraja sezone.

Bentaleb ove sezone nije upisao niti jedan nastup za prvu momčad Schalkea iako je u Gelsenkirchenu od 2016. 

Dosada je Bentaleb upisao 35 nastupa za alžirsko reprezentaciju.

CAMPANA NA OTOKU

Trenutačno šestoplasirani sastav engleskog nogometnog prvenstva Wolverhampton Wanderers angažirao je 19-godišnjeg ekvadorskog reprezentativnog napadača Leonarda Campanu, dosadašnjeg člana Barcelone iz Guayaquila, s kojim je potpisao ugovor na tri i pol godine.

Mladi Campana je dosada sakupio četiri nastupa za najbolju momčad Ekvadora.

- Uzbuđen sam što ću raditi s momčadi koja je postigla toliko dobrih rezultata ove sezone. Znam da se igrači međusobno podržavaju i da imaju odličan odnos s menadžerom - izjavio je Campana. (h)

CHICHARITO U MLS-U

Najbolji strijelac u povijesti meksičke nogometne reprezentacije Javier Chicharito Hernandez karijeru će nastaviti u MLS momčadi Los Angeles Galaxyju u koji je stigao iz španjolske Seville.

Chicharito, koji je postigao 52 pogotka za Meksiko, u sastavu Galaxyja bi trebao zamijeniti Šveđanina Zlatana Ibrahimovića koji je u studenome napustio klub.

Prema navodima Los Angeles Timesa, Chicharito je s Galaxyjem potpisao ugovor na tri godine, a trebao bi zarađivati šest milijuna dolara po sezoni. (h)

KALINIĆ DOBIO NOVU PRILIKU

Lovre Kalinić, naš reprezentativni vratar ima novi klub. Kalinić će karijeru nastaviti u Toulouseu, francuskom prvoligašu kojega očekuje teška borba za ostanak. No, dobro je što će Kalinić napokon dobiti priliku braniti, što je za njegov budući status, odnosno formu uoči Europskog prvenstva, itekako važno.

Britanski mediji već danima pišu da je Roman Abramovič 'spreman potpisati novo pismo namjere' i dati Franku Lampardu golem novac za dovođenje dviju bundesligaških zvijezda.

Riječ je o krilu dortmundske Borussije Jadonu Sanchu te napadaču Leipziga Timi Werneru.

Abramovič navodno neće imati problem s time da se samo na njih potroši oko 200 milijuna funti, ali malo je vjerojatno da će do željenih igrača doći već u siječnju budući da se oba kluba nalaze u utrci za naslovom prvaka Njemačke.

Podsjetimo, nagađalo se zadnjih godinu dana da je Rus spreman prodati Chelsea, ali sada sve govori da zapravo želi izgraditi novu šampionsku momčad.

VELIKI TRANSFER

Bruno Fernandes (25) je novo pojačanje Manchester Uniteda.

Portugalski vezni igrač u petak igra posljednju utakmicu za Sporting u derbiju protiv Benfice, a onda pakira kovčege i kreće prema Old Traffordu.

Fernandes će s crvenim vragovima potpisati ugovor do 2025. godine. United će Sportingu isplatiti 50 milijuna funti.

DVA HRVATA U WOLFSBURGU

Marin Pongračić (22) karijeru nastavlja u Wolfsburgu. Mladi hrvatski stoper napušta Salzburg te će s vukovima potpisatii ugovor do 2024. godine, piše Kicker. Za Pongačića se zanimao engleski premijerligaš Southampton, ali je njemački klub bio brži. Wolfsburg je hrvatskog stopera platio 10 milijuna eura. Za vukove igra i naš Josip Brekalo.

BORINI U VERONI

Talijanski ofenzivni veznjak Fabio Borini (28) ostatak će ove sezone provesti u talijanskom nogometnog prvoligašu Veroni koju vodi hrvatski trener Ivan Jurić.

Borini je u Veronu stigao iz Milana u kojem se nije uspio nametnuti, ove je sezone nastupio u samo dvije utakmice za "crno-crvene".

Tijekom dosadašnje karijere Borini je bio i talijanski reprezentativac, bio je član momčadi koja je na EURU 2012. osvojila drugo mjesto.

Na polovici prvenstva deveti Milan i deseta Verona imaju isti učinak od 25 bodova.

BARIŠIĆ NA METI ROME

Roma je pokazala interes za hrvatskog reprezentativca i Rangersova lijevog beka Bornu Barišića. Naime, Romin ofenzivni vezni Nicolo Zaniolo ozlijedio je križne ligamente te ga čeka dugi oporavak.

Rimski klub želi Matea Politana iz Intera kao zamjenu za Zaniola, a Inter hoće još jednog lijevog bočnog, sviđa im se Romin Leonardo Spinazzola. U mogućem raspletu Roma bi mogla krenuti po Bornu Barišića.Roma je pokazala interes za hrvatskog reprezentativca i Rangersova lijevog beka Bornu Barišića.

Naime, Romin ofenzivni vezni Nicolo Zaniolo ozlijedio je križne ligamente te ga čeka dugi oporavak. Rimski klub želi Matea Politana iz Intera kao zamjenu za Zaniola, a Inter hoće još jednog lijevog bočnog, sviđa im se Romin Leonardo Spinazzola. U mogućem raspletu Roma bi mogla krenuti po Bornu Barišića.

- Roma već duže vrijeme prati Bornu Barišića - potvrdio je Rangersov menadžer Steven Gerrard.

CAVANI IDE U MADRID?

Edinson Cavani mogao bi u siječanjskom prijelaznom roku otići u madridski Atletico. Navodno, su predstavnici madridskog kluba u Parizu i pokušavaju dogovoriti transfer.

LEIPZIG IMA ŽELJU

Leipzig se zanima za PSG-ova braniča Tanguya Kouassija.

BEGOVIĆ U MILANU

Asmir Begović, bivši vratar reprezentacije BiH, stigao je u Milan. Vratar Bournemoutha u Milanu je na liječničkom pregledu te će do kraja sezone čuvati mrežu talijanskog kluba. Begović stiže na šestomjesečnu posudbu umjesto Pepea Reine koji odlazi u Aston Villu.

CALDARA SE VRATIO

Talijanski branič Mattia Caldara se nakon neuspješne epizode u Milanu vratio u redove talijanskog nogometnog prvoligaša Atalante.

Caldara je u ljeto 2018. godine prešao iz Juventusa u Milan, s kojim je potpisao ugovor na pet godina, za 35 milijuna eura, ali u sezoni i pol provedenoj među "crveno-crnima" nije upisao niti jedan nastup u Serie A. Razlog tomu su i dvije teške ozljede.

KURTIČ U PARMI

Slovenski reprezentativni veznjak Jasmin Kurtič (31) ostatak će sezone provesti na posudbi iz posljednjeplasiranog sastava talijanskog nogometnog prvenstva SPAL-a u trenutačno sedmoj Parmi. Po završetku sezone Kurtič bi mogao za stalno preseliti u Parmu.

Kurtič nastupa u Italiji još od 2011. godine, igrao je za Fiorentinu i Atalantu prije no što je u siječnju 2018. stigao u SPAL. U prvoj polovici sezone Kurtič je u 16 utakmica postigao dva pogotka.

CUTRONE SE VRAĆA

Talijanski napadač Patrick Cutrone (22) prije pet mjeseci je potpisao za Wolverhampton, a sada bi se trebao vratiti u svoju domovinu, odnosno pojačati Fiorentinu, objavili su u britanski mediji.

Wolverhampton je platio AC Milanu 19 milijuna eura za Cutronea, ali talijanski nogometaš nije se snašao u Premier ligi. U 12 nastupa zabio je dva gola, te bi se, nakon pet mjeseci u Engleskoj, trebao vratiti u Italiju. Njegov transfer u Fiorentinu vrijedan je 18 milijuna eura, a prvih 18 mjeseci bio bi na posudbi u talijanskom prvoligašu. To znači da bi "viole" morale odmah platiti dva milijuna eura, a preostali iznos u ljeto 2021. godine.

LOVREN NA POSUDBI

Slaven Belupo je objavio da je Davor Lovren (21) stigao na posudbu iz Fortune Düsseldorf. Hrvatski prvoligaš tako je dobio veliko pojačanje u napadu. Mlađi brat hrvatskog reprezentativca Dejana Lovrena, koji igra na poziciji lijevog krila, došao je na posudbu do kraja sezone. Karijeru je počeo u omladinskim kategorijama Dinama iz kojeg je u ljeto 2018. godine prodan Nijemcima za 750.000 eura.

IVO PINTO NA POSUDBI

Dinamov branič Ivo Pinto bit će do kraja sezone na posudbi u Portugalu. Igrat će za trenutačno trećeplasiranu momčad lige Famalicao.

STIGLA PONUDA ZA OLMA

Barcelona ne skriva želju kako bi vratila Danija Olma. Katalonska momčad je za dragulja plavih poslala ponudu Dinamu od deset milijuna eura.  Hrvatski prvak odbio je ponuđeni iznos. Španjolac s Dinamom ima ugovor još godinu i pol, a plavi za njega traže 40 milijuna eura.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/Borna Filic/PIXSELL

LEPINJIICA IDE NA OTOK?

Ivan Lepinjica jedan je od talentiranih mladih igrača HNL-a. Već neko vrijeme 20-godišnjeg nogometaša Rijeke prati nekoliko velikih klubova, više pročitajte OVDJE.

MODRIĆ U SAD-u?

Ugledni sportski portal ''The Athletic'' javlja kako bi Luka Modrić karijeru mogao nastaviti u MLS-u, a za njega je zainteresiran D. C. United, više pročitajte OVDJE.

Foto: Igor Kralj/Pixsell

LITAVAC U GORICI

Gorica je dovela pojačanje za nastavak sezone. Jakirovićeva momčad pojačala se litavskim veznjakom Pauliusom Golubickasom (20) iz Dainave, koji je igrao tri utakmice za nacionalnu selekciju.

CAKIR IDE U LIVERPOOL

Trabzonsporov vratar Ugurcan Cakir (23) brani u sjajnoj formi. U 24 utakmice primio je 30 pogodaka, a Liverpool ga želi angažirati na kraju sezone.

WERNER U MADRIDU

Realov trener Zinedine Zidane želio bi se riješiti Garetha Balea (30). Srpski reprezentativac Luka Jović (22) također nije opravdao očekivanja. Kraljevski klub će pokušati dovesti napadača Leipziga Tima Wernera (23).

PRIJELAZNI ROK

U većini je europskih liga zimska stanka. I dok lopta miruje vrlo je dinamično na nogometnoj tržnici. Prvi mjesec u novoj godine je vrijeme za transfere. Najzanimljivije nogometne transfere u siječanjskom prijelaznom roku pratite na portalu Večernjeg lista.

Komentara 22

PA
pappmisi
21:23 07.01.2020.

10 miliona to je uvreda za Dinamo i za Olma !!!Ispod 30 miliona se ne prodaje !! Pa taman ostali i bez transfera !!

PL
Plavakrava
16:28 11.01.2020.

Jel to onaj kurtone kojem je velika zvijezda kalinic bio zamjena u Milanu

NI
Nini istrijan
07:16 14.01.2020.

Za Modrica bi bilo najbolje kada bi dobio ponudu iz Milana. Ibra je postavio uslov Milanu da kupi jednog veznog igraca i mislim da bi mu Modric dobrodosao. U DC United je vec ispunjena kvota stranih igraca i Modric ne bi mogao ocekivati ni pola od godisnje place koju sada ima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije